Imam na kući tri kamere, stare skoro 5 godina.
Problem je što su postale smeće za snimanje noću, pretpostavljam da su IR lampice prestale raditi u većem broju. I kada su bile nove, noćno snimanje je uvijek bilo upitne kvalitete, pošto si mogao vidjeti samo da je osoba, a prepoznavanje iste je vrlo upitno.
Drugi problem je što imam podešen "motion alert" i kao što većina vas zna, to se okida na sve i svašta. Odbljesak farova od auta koji prolaze ulicom, magla, kiša, lišće, grane, mačke, psi. Na koliko gluposti okida, opet nekada uopće ne okine kada autom ili pješke prođem direktno ispred kamere danju.
Malo sam krenuo istraživati kako riješiti sve te probleme, i tu trebam vaše preporuke.
Pošto imam Synology NAS, najviše bi volio koristiti kamere s njihovim Surveilence sustavom. Pregledao sam change log za
Synology Surveillance Station i u siječnju ove godine je dodana podrška za ONVIF Profile T.
Ako sam ja dobro razumio, taj novi ONVIF profil između ostalog standardizira upotrebu "motion alert" funkcionalnosti na kameri, kako se ne bi morao koristiti protokol samog proizvođača (a time niti software proizvođača).
Ove kamere su mi zapele za oko:
Hikvision ds-2cd2t47g2-l 4MP
Hikvision DS-2CD2087G2-L 8MP (ili 4K)
Obje kamere se hvale izvrsnim low light senzorom, noćnim snimkama u boji, i time da ne koriste IR lampice. Ovu drugu 8MP (4K) kameru razmatram samo i isključivo radi ove linije teksta u opisu: Focusing on human and vehicle classification based on deep learning
4K mi ne treba i bio bih sretniji s 4MP ili 5MP kamerom.
Ima li tko iskustva s ovim ili sličnim Hikvision kamerama?
Znate li da li DVR mora ima prepoznavanje ljudi i vozila, ili to može imati kamera, a DVR (Synology) samo snimi i pošalje alert kada ga kamera obavijesti?
Imate li kakvu preporuku za moj sustav, 3 kamere, da mi aktivira obavijesti samo na vozila i ljude kada uđu u označenu zonu praćenja? Mogu dignuti virtualni server na Synology gdje ću onda staviti windows instalaciju i neki drugi software za DVR ako se to isplati. Ali bih htio ako je ikako moguće ostati na Synology da si ne kompliciram život.