Već sam pisao o zakonu, ali je moj zaključak koji se već nekoliko puta ponovio da je osnova kultura vozača, ma šta god vozio. U prometu su inferiorni na četiri kotača, kojima sve na dva kotača smeta u prometu, pa se prema njima tako ponašaju. Dva kotača na žalost stradavaju bez obzira na maksimalnu pažnju i poštivanje zakona.
Ja sam, početkom godine, stradao na izvanredno preglednom križanju, sa ucrtanom zebrom i istaknutim prometnim znakovima upozorenja na pješački prijelaz. Vozio sam iza djevojke koja vodila psa na uzici. Usporio sam, kao što to uvijek činim ako je ispred mene malo djete, kučni ljubimac ili srednjovječni šetaći. Dakle, djevojka sa psom je upravo bila na kraju zebre, a ja metar dva iza nje. Vozač ja naglo, sportski, krenuo, iako sam mu ja bio ispred sredine haube. Tada me je vidio na svojoj haubi i naglo je zakočio, a ja sam od udarca i inercije odletio metar dva ispred njegovog vozila. Posljedice su slomljena noga u koju me udario i slomljena rebra pri padu na asvalt. On me nije vidio???
Komentar i zaključak prepuštam vama. Dugo sam razmišljao, dalo da to objavim, ali prevladalo je da upozorenja nije nikada dosta.