Citiraj:
Autor Pupo
Ja idem il taj diners ili visu kreditnu. Ubija me ovo što je debilan način rata u HPB-u.
Kad smo već kod osobnih bankara, sve ovisi na koga se naleti. Moj osobni bankar u PBZ-u mi se nije udostojio ni odgovoriti na mail kada sam slao upit za kredit što je sramota u 21. stoljeću. Ako im se nije dalo, mogao je odgovorit jednu rečenicu da ne rade APN sa nepotpunim zahtjevima.
Da ne govorim da je to prvi i zadnji put kada sam trebao osobnog bankara u 15 godina korištenja pbz usluga.
OTP i HPB, totalno drugi kraj svemira što se tiče uslužnosti osobnih bankara.
No s druge strane, što mi to vrijedi kad je nemam rata, aplikacija je tak tako a ni bankomata nema previše. A ne mislim čekati red u pošti.
|
Glede osobnog bankara u pbz tj bankarice, ja sam se s njom cjenkao i pokušao izmamipulirati bolje uvjete, al zamalo ... Na razgovoru sam argumentirao ponudom rba i hpb koje su bile daleko povoljnije, na što sam dobio ponudu identicnu hpb-ovoj, al uz uvijet omjera kredita i procjene nekretnine 1:1.5. Bolje od toga nisam uspio dobiti, a smatrao sam da ne mogu ostvariti tu procjenu pa sam na kraju ipak uzeo kredit u hpb.U hpb-u sam opet kredit sa osobnom bankaricom uz jedan posjet riješio praktički preko telefona.
Što se tiče hpb-ove "kartice na rate" danas sam zvao SZK ... stvari stoje ovako. Kod ugovaranja te kartice, a kasnije i u app biraš model otplate: na 3 rate, 6 rata ili 12 rata. Na svaki od tih modela naplaćuje se jednokratna marža od 1% za model na 3 rate, 2% za 6 rata i 3% za 12 rata. Marža sjeda jednokratno odmah sa prvom ratom, a najkasnije 48 sati nakon kupovine.