Citiraj:
Autor Tomtam
Imaš u mulleru King C. Gillette; brijač praktično za 120-130kn, navodno odličan, tako i četke....
|
Apart koji inače koristim Braun CT4s Cooltec (vrhunski stroj)
Za putovanja, kada jako zarastem kada sam u divljini (planinarenje, hodanjem putovanje, ...) Phillips OneBlade (super za obrijat jako zaraslu bradu, podštucavat na neku 3 / 5 ili slićnu dužinu brade, inače teško smeće od aparata)
Za jedino pravo brijanje je britva, ali se nisam brijao sa njom već 20 godina, nemam hrabrosti za ponovo

Stoga sam koristio DE (Double Edge Safety Razor) druga najbolja stvar za super brijanje. Aparat Merkur 38c (34c mi je kratak). Stvar nije samo ekologije (nema mora one jeftine plastike i smeća nakon 2 brijanja već ono real man osjećaja) najbolje plastićne britvice su ne znam ... Twingo, bilo koji DE na žilete je barem C klasa Mercedesa.
No da se vratimo na početak, ostavio Merur 38c na Korčuli, a bio neki događaj na kojem moram biti kao iz izloga. Prolazio pored Mullera i vidio King C. Gillete, čuo priče da ga hvale i uzeo. Kikiriki, 120 kn. Red veličine Merkur 34c (svi ga hvale 42,79 €), Merkur 38c Barber Pole 50,69€ i ima neki novi koji kažu da je jako prilagodljiv Futur 700 / 701 (77 €) taj ne znam od nekog iz prve ruke kakav je.
Uglavnom King C. Gillete se fura na model iz 1901. Ni nalik

Ali je super.
Dakle težina 102,7 grama (sa britvicom), 9.5 cm ručka. Merkur 38c je 113,4 grama i 10,16 cm, a Merkur 34c je 77 grama i 7,62 cm za usporedbu.
King C. Gillete lijepo leži u ruci, zadovoljavajuće dužine (moja ruka 19 cm (vrh srednjaka od zgloba i 15 cm širina dlana s ispruženim dlanom i do vrha ispruženog palca).
Aparat uredno i nježno klizi po licu. Narezi za prihvat bi mogli biti malo dublji ali iapk super drže i ne klizi u ruci. Žileti su besramno skupi 10 komada 44,50 kn. Sa aparatom se dobije njih 5. Lijepo briju i ćini mi se da su opako tanki, imam osjećaj da su duplo tanji od običnih. U smjeru i kontra smjera jedako lijepo klize bez čupkanja i zvuka da se nešto reže. Nisam aparat probao sa nekim drugim, nisam potrošio orginalne žilete (kupio još 10 kom ekstra nisam čitao da je u kutiji njih 5

).
Preporuka. Vrijedi daleko više od tih 120 kn.
Za kavu date više, za lošu majicu date više, pošten aparat možete imati i do smrti. Ekološki svjesti, samo bacite stari žilet bez more one hebene plastike, a i pošten DE aparat ima onaj "elite", real man izgled koji budi samopouzdanje, a i osjećaj kada primite aparat u ruku je onaj idem nešto napraviti. A i opet, nabolja plastićna britivca je Twingo, ovo je Mercedes