View Single Post
Staro 20.12.2020., 20:11   #4677
Bub0
Premium
Moj komp

Bub0's Avatar

Datum registracije: Jul 2019
Citiraj:
Autor emilblomsky Pregled postova
Da ,ako hoćeš dobar clock treba gledat vrm i da je 6 layer pcb.Ostalo kako kome treba.I sam sam ograničen na mini atx,pa razmišljam dal da potegnem do skupe ali zbilja odlične b550m mortarice ili da se zadovoljim sa Asus b550 plus wifi.Razlika je nekih 200kn ,ali mortarica djeluje ozbiljnije!
Sve ove sa slabijim vrmom odlučio sam izbjegavat,jer imam sad problema sa svojom Ab350m upravo iz tog razloga.
Na probleme mislim da memorija neće radit na deklariranoj brzini jer sam stavio 2x16gb,2x8 je radilo ok.A ni proc baš ne ide visoko bez da ne dam previše napona.NO možda je do primjerka,ali definitivno ova ploča baš nema neki bajan vrm!
Imam x570 taichi sa zadnjim biosom, kraken x72 hlađenje, pa mi ryzen ne boosta na deklariranih 4,2 skoro nikada, eventualno ponekad na kratko u kratkim burstovima i odmah siđe na 4,1. Meni totalno nebitno samo kažem jer vidim da očito rijetki boostaju na deklarirane brzine.
Ja sam za svoju potegnuo 2900 kn prije godinu dana, računajući trebat će mi kad ono šipak, sve je super tu, debug led, more konektora ali meni osobno nebitno. Sa gledišta jednog gamera koji samo gleda da u budućnosti nadogradi na rzyena 9 prevelika cifra, kad se moglo proć i i sa jeftinijom pločom, u mom slučaju zanemarivi gubici.
Bub0 je offline   Reply With Quote