View Single Post
Staro 20.12.2020., 18:59   #2797
onedolar
Premium
Moj komp

onedolar's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Pozdrav svima.

Molim za savjet onih koji još rudare i modaju grafe.

Imam 2 pitanja i jednu pretpostavku. Da pređem na stvar.

1. Rig je slozen prije 2 god. Krepala jedna grafa te je zamjenjena identičnom prije 9 mj. Nije bilo vremena za modanje bios pa je tako radila jedno vrijeme.

Sad sam ju fleshao ali daje mi 3mh manje nego druge.
Rudari se ETC/ETH (koji trenutno u zombie modu daje manje, dakle ne radi se o DAGu).

Radi se o 6 x xfx rx570 4 gb (elpida). Rudare oko 28.5-29 ETC po komadu. S original biosom 23 Mh. Trenutno modana 26 mh.

Imam disk s win 10 od prvog moda, koji ubodem u rig, odspojim ostatak grafika te flasham potrebnu grafu.

Dakle, polaris, atiflash tool .... kopirao strapove s1500 na ostale.... Identično odrađeno kao i na ostalim grafama.

Jedino što je razlika što sam prije ovog zadnjeg flashanja stavio noviji ATI driver (2020) te drugi pacher.

2. Isto tako zamjenio 2 x rx570 4gb (hinix) sa 2 x rx570 8gb (samsung). Isto tako, dobivam nekih 27-27.5 Mh, na 1150/2222mhz/950mv. Dakle nabrijano do j... a daje malo.

Kopirao strap 2000 na 2250, pa probao 1500 na veće, te probao 1750 kopirati na veće strapove.
Medutim to je to, jednako rudari s ova 3 moda.

Jedina pretpostavka je da nisam trebao mijenjati driver.
Ali nije mi komp vidio grafu u drugom utoru, pa sam krivo pomislio da je u driveru problem.
Dok je nisam stavio u 1 slot, nije mi je prepoznao niti s novim driverom.

Da li navedeno moze utjecati na ovakav ishod?
Ako polaris procita strap, nebi li on kao podatak trebao biti isti neovisno o driveru?

Prije flashanja spremam original i kasnije spremim modan bios.
Mogu li ovu 1. xfx grafu fleshnut s nekim od ovih ranije modanih biosa, koji uspješno rade na ostalih 5 ranije flashanih grafa?

Hvala unaprijed.