Evo meni Pixel 2-ojka izgurala 3. godinu, promijenio bateriju sad u 6. mjesecu jer joj pao kapacitet za 40%. Mob zapravo radi kao i prvog dana i u tri godine ne vidim da sam imao i jedan problem s njim.
Ono što me malo udaljilo od novih Pixela je taj dosta loš hardverski dizajn pogotovo na 3-ojki XL, s 4-orkom je isto bilo hardverskih problema (ne znam jesu to ispravili - mušićav face unlock, onaj gimmick s mahanjem, slaba baterija, refresh rate zaslona). Sad ovaj 4a i 5 nisam siguran baš da će izdržat dulje vremena da radi ko ovaj, mislim i da ne vrijedi te pare čak uz svu softversku optimizaciju, jednostavno je chipset spor u startu.
Tražim neku zamjenu, i mislio sam da ću uzeti neki od OnePluseva, upravo zbog near stocka. A onda sam malo istražio i vidio da i OnePlus ima dosta tih neki softverskih mušićavosti. Frend je isto nabavio i onako kad je u žurbi, ne dobija na vrijeme notifikacije od Whatsappa u 3 od 5 puta. Ti svi telefoni poput Hauweija, Xiaomija i bilo koji kineza u startu kod mene otpadaju zbog loših notifikacija pa da mu baterija traje 15 dana kad je pol telefona kriplovano.