Citiraj:
Autor mann
Za 90% ljudi sto vise treba od HPB supersmarta. Aplikacije je super, nema naknada za nista (ni internet bankarstvo, ni vodjenje racuna), nemoras u banku uopce... Ako nekome smeta dostupnost bankomata, revolut i dizi gdje ti srce zeli. Mada danas se stvarno sve prebacilo na beskontaktno, meni u mjesec dana ne ode ni 300-400kn u gotovini.
|
Htio bih samo ovo iskomentirati. U pravu si, otvoriš račun preko mobitela, besplatan je (imam tekući i žiro - oba su besplatna), aplikacija je jednostavna i dobro radi.
Ali za svaku drugu glupost moraš ići u poslovnicu. Hoćeš promijeniti adresu? Moraš u poslovnicu. Mijenjaš mobitel? Idi u poslovnicu po one kodove. Na šalteru 100 pitanja, zašto ovo i ono, jesam li politički izložen i još kojekakve nebuloze. Kod zatvaranja računa formular na 5 strana sa 1000 pitanja.
U dva navrata sam pokušao kod njih podići gotovinski kredit, baš sam htio biti njihov klijent. Oba puta je bio fail. Toliko to iskompliciraju, pa zovu 10 puta da treba još ovaj papir, pa onaj. Na kraju su me tražili da idem po drugim bankama tražiti potvrde da nemaju potraživanja prema meni?! U pitanju je bio gotovinski cca 30.000 kn.
E da - ako želiš neki kredit u HPB moraš uzeti njihov "paket", ne možeš sa besplatnim računom.
S druge strane, otišao sam u Erste i riješio sve za čas.
Kad mi je drugi put trebao kredit isto sam prvo probao HPB, reko valjda se to malo popravilo, ali ista priča, natrag u Erste i u istom danu riješio sve.
Erste ima odličnu aplikaciju, čak sam prešao u njihove mirovinske fondove (obvezni i dobrovoljni) i stanje vidim u app, kao i stanje i transakcije po Diners kartici. Sam upravljam svojim tokenima, mogu ih napraviti više, prebacivati na druge mobitele itd. Mijenjam prebivalište - pošaljem im mailom sken osobne.
Visa kartica Erste banke se može dodati u Apple Pay.
To sve me košta 12kn mjesečno ali nema čupanja kose.