View Single Post
Staro 18.12.2020., 09:50   #3275
Psycho
Master Of Disaster
Moj komp

Psycho's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Citiraj:
Autor Exomaniac Pregled postova
Za diskove ima. Za GPU nimalo. Pa 3.0 x4 je maks 4GB/s, a noviji NVMe diskovi se počinju približavati tik tomu limitu, Samsung PRO serija je i prešla, preko 7GB/s, skoro da su došli do limita PCIe 4.0.

Nadam se da će zaživjeti DirectStorage tako da GPU-ovi mogu vući podatke direktno s diska tako da je cijela stvar brža.
Citiraj:
PCI Express 3.0 will double those numbers. PCI Express 3.0 uses an 8 GT/s bit rate, enabling a bandwidth capacity of 1 GB/s per lane. Accordingly, a 16-lane graphics card slot will have a bandwidth capacity of up to 16 GB/s.
ja sam nedavno na forumu stavio 4 x Nvme samsung diska u raidu koji rokaju 12GBps na PCI Gen 3 x16 connectoru, tako da ne znam od kud ti tebi da je 7GB/s blizu limita PCIe 4.0. Osim ako planiras samo koristiti x4 i manje kontektore, ali ponovo nema smisla jer benefit/cost ratio je zanemariv.

Post sa sshotovima:
http://forum.pcekspert.com/showpost....&postcount=786

i ponavljam, za koristenje gen 4 diska NEMA smisla placati maticnu od par milja kuna ako neces to u potpunosti iskoristiti. igranje igrica nije potpuno iskoristavanje.

p.s. za 12-18 mjeseci mozda bude drugacije