View Single Post
Staro 17.12.2020., 22:01   #4867
silver_tip
Premium
Moj komp

silver_tip's Avatar

Datum registracije: May 2010
OC nekog procesora nebi trebao biti neko mjerilo osim u slucaju da sam korisnik izrazi zelju ili trazi preporuku proca koji se da fino ocati.
99% ljudi drzi kompove na stock postavkama, ovo je tema za konfiguracije a ne overlock, dakle moze se istaknuti ali nije mjerilo.

Nadalje, pa instalirajte neku stariju igricu koja podrzava DO 4C i da vidimo tko je brzi: C2D E8500 ili Q6600 na stocku oba !
Ista je stvar i danas samo se u igricama povecava broj jezgri... AF nikada i u nijednom scenariju vise ne moze prestici i3 10100
ako igrica podrzava 4 i vise jezgri jer AF ne moze magijom stvoriti novi IPC, takav je kakav je... moze se jedino desiti da AF i dalje daje
xy FPS-a sa manjim zauzecem svih jezgri ako je igrica optimalizirana i to je to...

i3 10100 danas je u gejmingu brzi, power limit na onoj maticnoj je nesto kao PBO kod Ryzena s time da je i3 ili i5 tu puno zahvalniji oko potrosnje i grijanja.
Ako me ne zanima nikakav workload a nije da ce i3 nesto opako biti losiji onda cemu 300kn davati vise za procesor koji ce u dogledno vrijeme isto traziti zamjenu
ne radi toga sto ima premalo jezgri nego jer IPC kao takav ne moze kvalitetno gurati nove igrice...

Eto vam 1800X. 1700X i slicni R7 - jesu jaci u workloadu od 3600 ? Jesu.. no gdje su u igricama ? Pa gledaju mu u TUR i to ne malo, jesu dovoljni danas za sve igrice ?
Jesu naravno ali 1% low fps je opet na strani 3600 Ryzena kao i max FPS jer potonji ima bolji IPC. Jos ocitiji primjer je Ryzen 5600X vs 3700X kojeg ubija u igricama i 30% nekad!

Dakle danas i ako je naglasak na igranju i s obzirom na cijenu, i3 je pametniji izbor jer kada se i on bude morao mjenjati, nije da se i AF nece morati mjenjati.
Citiraj:
Autor Manuel Calavera Pregled postova
defitnitivno jednog dana nadogradio na zen3 tj. ryzen 5000
Sudnjeg dana, ako docekas...

Prije mjesec ili 2 ste pisali kako cemo nove Ryzene kupovati na snizenjima za Bozic i NG, stare Ryzene cemo kupovati za po 1700kn 3700X a 3600 ce biti tako kao 2600 danas i sada se svi kolektivno pravite mutavi.

Zadnje izmijenjeno od: silver_tip. 17.12.2020. u 22:08.
silver_tip je offline   Reply With Quote