Citiraj:
Autor Pomo
a) livelu u ruke i provjeri nagib na radijatorima, da ti na odzračniku idu lagano prema gore
b) imaš za kupit automatske odzračnike za radijatore, nije neki skupi sport, to sam si ja sam montirao u prošlom stanu, tlak na nulu, i montiraš za 5 min. po radijatoru. Najviša točka je u pitanju, tako da ne moraš prazniti sistem, i nije neka lova za 4 radijatora.
Ja sam na sustavu od 10-ak radijatora stavio gdje se najčešće javljao zrak, dva tri komada.
Imaju gumenu brtvu, nema kudelje i ostalih triperijada...
https://termometal.hr/automatski-odzracni-cep-grupa-14/
c) ovisno o sustavu, možda imaš automatski odzračnik u kotlu/bojleru, pa da se samo malo strpiš?
d) svaki puta kad nadopunjuješ sustav, uvodiš s vodom i novi zrak jesi toga svjestan?
e) da ti nije otišla membrana na ekspanzionoj posudi
f) negdje sam čini mi se pročitao da previsoka brzina pumpe i previsoka temperatura polaznog voda dovode do stalnog pojavljivanja zraka u sustavu...
|
a) provjerio sam i svi su u mrtvom livelu, nisu nagnuti. Ravni ko ravna Zemlja.

b) ovo je shema, samo ne znam kako to funkcionira?
c) možda i imam, samo ja to ne znam prepoznat
d) nisam, tj. evo sad jesam
e) tko će to znati? Iz ekspanzijske se ne čuje ništa, valjda bi se čulo da je
f) brzina pumpe je na srednjoj postavci, a temperatura malo preko 30 st.
Citiraj:
Autor Pupo
Da ti ne curi negdje?
Nama je na razvodu curilo i dok god to nismo riješili, radijatori su se punili zrakom.
|
Ne vjerujem, tlak ostane 2 dana kako ga postavim...
Citiraj:
Autor mamikulcic
Meni je majstor koji je postavljao centralno rekao da otvorim sve termostatske ventile na maksimum i da nek tako centralno radi nekih 1h, isključim grijanje i tada odzračujem radijatore. Naravno prije puštanja u pogon je on odzračio koliko je išlo ali uvijek ostane neki čep zraka.
Kod mene se grgljanje pojavljivalo nekih 2-3 mjeseca nakon što je postavljeno centralno. U tom periodu sam ga odzračivao čak i u radu i poslije toga više nije bilo problema.
Sad na početku sezone i jednom u sredini zime dopunim možda 1-2dcl vode, provjerim radijatore da li nema zraka i to je to...
|
Jučer sam prije spavanja napunio sustav na 1.7 bara, i zanimljivo, grgljanje je skoro potpuno nestalo. Tu i tamo rijetko učini grlj i nestane, ali ako ga spustim na 1.2, odmah počme jače grgljanje.
Kakva je to logika ?