View Single Post
Staro 17.12.2020., 12:07   #3252
Exomaniac
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2016
Imam jedan problem s novom karticom, a to je da pri bootu čujem 4 bipa i onda se javi jedan da je sve ok i nakon toga boota dalje. Probao sam sve, clear CMOS, maknut sve osim jednog sticka RAM-a, reseatao sam karticu u slot, probao HDMI umjesto DP, ne znam što još ne, ali ništa nije pomoglo. Sa starom karticom je samo jedan normalan beep.

Kratak Google mi je dao doznanja da još ljudi koji su upgredali na RTX 3000 seriju ima taj problem, ne samo s Intel starijim pločama već ima i onih s novijim Ryzen pločama. Neki su uspjeli riješiti taj problem disejblanjem CSM, compatibility moda ali ja tu opciju tako nazvanu u BIOS-u ne mogu nać, ili ono što bi trebalo biti to nije dalo rezultate. Što se tiče performansi je sve ok, igre rade ok što sam kratko probao, plus 3DMark je dao score koji je točno očekivan. Više nemam ideju šta probati, očito ću morat malo pretrpiti taj zvuk boota.

Update: morao sam promijeniti i disejblati neke opcije u BIOS-u pa se pojavio CSM meni, isključen i sad je samo jedan bip

Noćas spavam mirno, ili boljerečeno, ne spavam

Zadnje izmijenjeno od: Exomaniac. 17.12.2020. u 12:32.
Exomaniac je offline   Reply With Quote