View Single Post
Staro 17.12.2020., 04:28   #2592
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Znači ne mogu se nikako riješit ovog grgljanja.

1. Jutros na hladno napunio sistem na 2 bara
2. Ponovo pustio cca. 2L po radijatoru (4 radijatora)
3. Upalio centralno sa pritiskom 1.2 bara

Čim je pumpa proradila, pritisak je pao na 1 bar pa sam opet napunio na 1.5

4. Kad se sistem zagrijao i pumpa progurala vodu, opet sam ga ugasio i nakon sat vremena ponovo pustio po 2-3L iz svakog radijatora
5. Opet nadopunio, opet upalio centralno
6. Tokom popodneva ponovo nadopunjavao i puštao vodu na radijatore dok sistem i pumpa rade
7. Probao sa zatvorenim ventilima, pa otvorenim

Neko vrijeme je bilo OK, no prije 2-3 sata opet čujem grgljanje. Prvo u radijatoru u banju, onda se premjesti u moj radijator u sobi.

Čim se to desilo, zatvorio sam dole ventil da "zatočim" mjehur u mom radijatoru, i opet puštao vodu...ništa nije izašlo ni nakon 1L, samo voda.

Evo sad opet grglja i više ne znam šta napraviti, izluđuje me.
a) livelu u ruke i provjeri nagib na radijatorima, da ti na odzračniku idu lagano prema gore
b) imaš za kupit automatske odzračnike za radijatore, nije neki skupi sport, to sam si ja sam montirao u prošlom stanu, tlak na nulu, i montiraš za 5 min. po radijatoru. Najviša točka je u pitanju, tako da ne moraš prazniti sistem, i nije neka lova za 4 radijatora.
Ja sam na sustavu od 10-ak radijatora stavio gdje se najčešće javljao zrak, dva tri komada.
Imaju gumenu brtvu, nema kudelje i ostalih triperijada...
https://termometal.hr/automatski-odzracni-cep-grupa-14/
c) ovisno o sustavu, možda imaš automatski odzračnik u kotlu/bojleru, pa da se samo malo strpiš?
d) svaki puta kad nadopunjuješ sustav, uvodiš s vodom i novi zrak jesi toga svjestan?
e) da ti nije otišla membrana na ekspanzionoj posudi
f) negdje sam čini mi se pročitao da previsoka brzina pumpe i previsoka temperatura polaznog voda dovode do stalnog pojavljivanja zraka u sustavu...
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote