Citiraj:
Autor Neo-ST
Znači ne mogu se nikako riješit ovog grgljanja.
1. Jutros na hladno napunio sistem na 2 bara
2. Ponovo pustio cca. 2L po radijatoru (4 radijatora)
3. Upalio centralno sa pritiskom 1.2 bara
Čim je pumpa proradila, pritisak je pao na 1 bar pa sam opet napunio na 1.5
4. Kad se sistem zagrijao i pumpa progurala vodu, opet sam ga ugasio i nakon sat vremena ponovo pustio po 2-3L iz svakog radijatora
5. Opet nadopunio, opet upalio centralno
6. Tokom popodneva ponovo nadopunjavao i puštao vodu na radijatore dok sistem i pumpa rade
7. Probao sa zatvorenim ventilima, pa otvorenim
Neko vrijeme je bilo OK, no prije 2-3 sata opet čujem grgljanje. Prvo u radijatoru u banju, onda se premjesti u moj radijator u sobi.
Čim se to desilo, zatvorio sam dole ventil da "zatočim" mjehur u mom radijatoru, i opet puštao vodu...ništa nije izašlo ni nakon 1L, samo voda.
Evo sad opet grglja i više ne znam šta napraviti, izluđuje me.
|
a) livelu u ruke i provjeri nagib na radijatorima, da ti na odzračniku idu lagano prema gore
b) imaš za kupit automatske odzračnike za radijatore, nije neki skupi sport, to sam si ja sam montirao u prošlom stanu, tlak na nulu, i montiraš za 5 min. po radijatoru. Najviša točka je u pitanju, tako da ne moraš prazniti sistem, i nije neka lova za 4 radijatora.
Ja sam na sustavu od 10-ak radijatora stavio gdje se najčešće javljao zrak, dva tri komada.
Imaju gumenu brtvu, nema kudelje i ostalih triperijada...
https://termometal.hr/automatski-odzracni-cep-grupa-14/
c) ovisno o sustavu, možda imaš automatski odzračnik u kotlu/bojleru, pa da se samo malo strpiš?
d) svaki puta kad nadopunjuješ sustav, uvodiš s vodom i novi zrak jesi toga svjestan?
e) da ti nije otišla membrana na ekspanzionoj posudi
f) negdje sam čini mi se pročitao da previsoka brzina pumpe i previsoka temperatura polaznog voda dovode do stalnog pojavljivanja zraka u sustavu...