Citiraj:
Autor fanATIk
Ne kužim što imaš protiv marže. Maržu plaćaš na sve što kupiš. Proizvod ima dobru cijenu ako kupci su ga kupci voljni platiti, i to u količini koja zadovoljava proizvođača. Da wellensteyn proizvodi nekvalitetnu robu lošeg dizajna, mislim da bi davno propao. Dok kupujem jaknu, gledam dal mi je dizajn dobar, kvaliteta materijala, i da li imam dovoljno novaca da ju kupim. Ako je sve troje checked, moja je. Kad bi gledao da kupujem što jeftinije, opekao bih se kao što mi je životno iskustvo nekoliko puta i pokazalo. Kad bih sve živo išao prvo kupovat jeftino, pa izfiltrirao dobro od lošeg, na koncu bi me to ispalo skuplje nego da sam išao odmah na skuplju varijantu.
Veliš da kanadske jakne vrijede više nego koštaju? Pa meni moja wellensteyn jakna vrijedi jako puno. Jerbo sam jako zadovoljan njome. Ne kužim zašto bih ja trebao ić pretraživat dućane, internet itd da nađem jeftinu jaknu koja je jednako dobra kao i ova samo da mi netko ne mora brojat da sam dao puno novaca za nju? Šta kog briga koliko sam novaca dao za jaknu? Dao sam jer sam mogao, nisam ukrao te novce. I osjećam se zadovoljno nakon kupnje.
Generalno ne kužim stav ljudi da preispituju tuđe kupnje. Od auta, tehnike, eto, sad i jakni...
|
Nikome ja ništa ne brojim i neka plaća koliko plaća za tu jaknu jer je to njegova stvar.
No kako se ovdje reklamira određena trgovina, a radi se o zimskoj jakni od Polyestera koja košta 300 do 400 EUR, a sam materijal sa radom ne košta više od 15 do 20 EUR onda sam dao link na trgovce koji istu takvu stvar prodaju za 25 do 40 EUR. I za tu cijenu se može nabaviti jednako dobra jakna koja nije ništa lošija od ovih bradniranih koje su također proizvedene u Kini.
Naravno da se treba malo potruditi za naći dobar dizajn, no za uštedu od cca 350 EUR isplati se potrošiti pola sata vremena.
Najbolji primjer kako to ide je tvrtka iz amerike koja proizvodi u Indoneziji i tamo zapošljava 10000 radnika i ono što je najtragičnije u svemu je da godišnja plaća za ovih svih 10000 radnika je jednaka svoti koju su dali poznatom glumcu da snimi reklamu za njihove proizvode. Dakle honorar glumcu za snimanje reklame jednak je godišnjoj plaći svih ovih 10000 zaposlenika u Indonezji. Od takve tvrtke ne bih u životu kupio ništa jer to nema veze s kapitalizmom. Jer nikako ne ide vrijednost 10000 radnih godina je jednako jednom honoraru za snimanje reklame. Što je previše je previše. A marže na robu su 2000 %.