Tema: Zimske jakne
View Single Post
Staro 16.12.2020., 10:31   #81
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor sakomako Pregled postova
NIkome ja ne pametujem, neka kupuje što želi i plaća koliko želi, samo sam skrenuo pažnju da cijena jalne od polyestera ne košta više od 10 do 15 EUR, jer i onaj kinez koji to prodaje za 25 do 40 EUR mora nešto zaraditi, pa tako ovi sa linkane stranice koji to isto prodaju za 300 do 400 EUR zarađuju suludu maržu.

Nisam rekao da brand ne košta no još prije 25 godina sam shvatio neke stvari. Gledajući Stern TV pokazali su na primjeru kožne ženske torbice kako to ide. Lanac ekskluzivnih butika koji je u EU imao cca 500 trgovina naručuje svoj dizajn kod proizvođača iz Indije 10000 komada ženskih kožnih torbica po cijeni od 30 DEM franco Hamburg. Kada su to raspodjelili u ovih 500 trgovina u svaku trgovinu stiglo je 20 ekskluzivnih torbica a cijena je bila 500 DEM dakle samo 16,5 puta nabavna cijena. Kada su imali rasprodaju spustili su cijenu 50% no još su uvijek imali cijenu cca 8 puta veću od nabavne.

Što se tiče kineske no name robe ne znaći da je smeće i loš dizajn. Naravno da ima smeća i da ti pošalju neki nepošteni trgovci jedno a na slici nešto drugo. No kada prođeš početno iskustvo kod kineza vrlo je lako razlikovati nepoštenog prodavača, kao i lošu robu. Sada bez problema naručujem no name robu koja je kvalitetom jednaka ovoj bradirnoj proizvedenoj u kini a po cijeni deset puta manjoj i nema nikakvih problema s kvalitetom i dizajnom ove robe.

Također roba proizvedena u Kanadi je izvrsna i imam zimsku kožnu jaknu koja je izdržala 8 godina kupljeno u C&A i jedini problem na toj jakni je podstava koja se doslovno razilazi dok je sve drugo jednako kako i kada je kupljeno, tako da mi se ispalti dati nekome da mi zamjeni podstavu, naravno ne toplinski dio već unutarnju koja je svilena. Kao drugo cijena te jakne je bila ispod 1000 kuna, dizajn i kavaliteta je izvrsna, jedini problem nakon 5 godina intenzivnog nošenja je podstava koja nije jednake trajnosti kao ostali dio jakne. Uglavnom roba proizvedena u Kanadi je po cijeni i dizajnu dobra a vrijedi daleko više od onoga što košta. Uz dobar pulover niti na minus 20 uz jaki vjetar u njoj nije hladno.
Ne kužim što imaš protiv marže. Maržu plaćaš na sve što kupiš. Proizvod ima dobru cijenu ako kupci su ga kupci voljni platiti, i to u količini koja zadovoljava proizvođača. Da wellensteyn proizvodi nekvalitetnu robu lošeg dizajna, mislim da bi davno propao. Dok kupujem jaknu, gledam dal mi je dizajn dobar, kvaliteta materijala, i da li imam dovoljno novaca da ju kupim. Ako je sve troje checked, moja je. Kad bi gledao da kupujem što jeftinije, opekao bih se kao što mi je životno iskustvo nekoliko puta i pokazalo. Kad bih sve živo išao prvo kupovat jeftino, pa izfiltrirao dobro od lošeg, na koncu bi me to ispalo skuplje nego da sam išao odmah na skuplju varijantu.
Veliš da kanadske jakne vrijede više nego koštaju? Pa meni moja wellensteyn jakna vrijedi jako puno. Jerbo sam jako zadovoljan njome. Ne kužim zašto bih ja trebao ić pretraživat dućane, internet itd da nađem jeftinu jaknu koja je jednako dobra kao i ova samo da mi netko ne mora brojat da sam dao puno novaca za nju? Šta kog briga koliko sam novaca dao za jaknu? Dao sam jer sam mogao, nisam ukrao te novce. I osjećam se zadovoljno nakon kupnje.
Generalno ne kužim stav ljudi da preispituju tuđe kupnje. Od auta, tehnike, eto, sad i jakni...

Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Dobra kupnja je kad das malo novaca za nesto sto inace kosta puno novaca.
Primjer su Hugo boss hlace koje sam kupio u peeku na nekoliko snizenja kao zadnji komad za 200kn. E to je dobra kupnja (naravno da te hlace ne bi kupio za 1400 kn koliko im je bila prva cijena, bez obzira sto su mi to prakticni najudobnije hlace za nosit kaj imam).
Da se ponovim, ako sam ja iznimno zadovoljan proizvodom, onda je MENI to dobra kupnja. Bez obzira kupio nešto jeftino pa ispadne dobro, ili skupo i dobro. Akcije i popusti su samo bonus.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F