Tema: Zimske jakne
View Single Post
Staro 16.12.2020., 09:33   #80
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Vjerojatno ne bi. Kad bura ode iznad 150 km/h nema puno hladnijih mjesta u Hrvatskoj.

Što se tiče kaputa, uz njih ide šal, da zatvoriš vrat i nemaš problema ni u Rusiji
Sorry što upadam kao padobranac...

Bio često zimi na jugu (Omiš), i slažem se, bura kada puše, gadno je. Ali...

Ne može se to uspoređivati s -25 do - 30 i vjetrom ovdje na sjeveru.

Jednostavno, nema tog kaputa koji će te od toga zaštiti. Imam frenda koji istinski mrzi kape (valjda zbog frizure, koja mora biti pici-pici svako jutro), on je godinama dolazio na posao s smrznutom bradom i kosom na posao, mi smo svaki puta umirali od smijeha.

Skidam kapu buri, ali bilo mi je kroz 15 godina tu masa grupa iz Splita, Rijeke, Omiša, Dubrovnika koji su dolazili na natjecanja i zimovanja gore u Zagorje, rekli su svašta, ali sve se svodilo na to da je prehladno (naravno, kada je prava hladnoća).

Da ne pričam da mi dolazi grupa od 20-tak srednjoškilaca u starkama i hudicama u siječnju ili veljači jer je "na jugu oko 10 stupnjeva". I onda ih lupi ovdje -15 ujutro, i onda je problem.

Prije nekih 5 godina smo imali brzinsko noćno natjecanje (cross) između Trakošćana i Ravne Gore. Od 17 ekipa (ekipa od 5 ljudi), cross je završilo 11, 6 je odustalo zbog hladnoće. Imali smo 5-6 ekipa iz ZG, jednu iz VŽ, jedno 3 iz Splita, jedno 3 iz Rijeke itd. Ovih 6 su bili Split-Rijeka-ZG.

Tu noć mi se iphone 5 ugasio, nisam ga mogao upaliti to jutra zbog hladnoće.

Znam da zvuči kao da živim u Rusiji, ali ovdje (Lepoglava, Bednja i taj dio z
Zagorja), zime znaju biti gadne.

Tako da, nikakav kaput ovdje neće pomoći od prosinca do veljače (ako je prava zima u pitanju).
Mommistake je offline   Reply With Quote