Imao sam problem sa cijevima koje ulaze u radijatore, počele su puštat vodu jer su bile uhvaćene nekim glupim sistemom sa navojima i maticama.
Nekidan došli ljudi pa su to makli i zavarili nove bakrene cijevi, tako da je to savršeno odrađeno, ali sad grgljaju.
Citiraj:
Autor Exomaniac
Ako iz radijatora ide van samo voda onda nemaš nikakav problem s odzračivanjem. Ovisno je li ti sustav radi tlak će narasti ili će se spustiti nešto malo, to je prirodno. A radijator kad se odzračuje treba prvo zatvoriti.
Kad je protok velik kroz radijatore onda se čuje kako struji voda kroz njih. Ako imaš termostatske ventile onda kako se grije prostorija ventil se pritvara i smanjuje protok i onda se to više ne čuje toliko. Tako si nešto i opisao u prijašnjem postu da se najjače čuje dok je hladno u prostoru.
|
Ček ne kužim, radijatori trebaju biti zatvoreni kad se odzračuju? Zašto?
Čuju se oni svakako, samo se više čuju ujutro kad su hladni - tada je ventil skroz otvoren.
Valjda bi se trebali manje čuti kad se zagriju i ventil se počme zatvarat ? -->
Citiraj:
Autor Lewis
Neki radijatori (zavisno od dizajna) znaju malo krckati-zavijati na nekom prigusenom stanju termostatskog ventila. Kad su full odvrnuti (meni na Danfos ventilima ja to broj 6) onda se ne cuju. Kad ga stavim na 4 onda se cuje to neko krckanje-zvizdanje.
To mi se dogodi na radijatorima u podrumu koji su druge marke u odnosu na ostale koje imam po kuci (Radson). Tako je od prvog dana, mozda je i kod tebe slicno nesto?
|
A kod mene ovo grgljanje nema veze sa termostatom, dolazi baš iz radijatora.
Citiraj:
Autor sinisa1989
A sustav je nov ili? Prije nisi imao takvih problema? Ja sam prije dvije godine imao gradnju, pa je sve novo i trebalo mi je par dana da izbijem sav zrak van.
Inače, meni je rečeno da bi hladan sistem trebao imati pritisak oko 1.2. Dok mi je bio na 1.5-1.6 hladan, pod pritiskom pumpe se jače čuo protok, pogotovo ako svi radijatori nisu bili odvrnuti na isti stupanj.
|
Sustav je iz 80ih.
Kotao je novije generacije, ali instalacije i radijatori su "stari".
Pic:
Imao sam problem sa cijevima koje ulaze u radijatore, počele su puštat vodu jer su bile uhvaćene nekim glupim sistemom sa navojima i maticama.
Nekidan došli ljudi pa su to makli i zavarili nove bakrene cijevi, tako da je to savršeno odrađeno, ali sad grgljaju.
Citiraj:
Autor Exomaniac
Ako iz radijatora ide van samo voda onda nemaš nikakav problem s odzračivanjem. Ovisno je li ti sustav radi tlak će narasti ili će se spustiti nešto malo, to je prirodno. A radijator kad se odzračuje treba prvo zatvoriti.
Kad je protok velik kroz radijatore onda se čuje kako struji voda kroz njih. Ako imaš termostatske ventile onda kako se grije prostorija ventil se pritvara i smanjuje protok i onda se to više ne čuje toliko. Tako si nešto i opisao u prijašnjem postu da se najjače čuje dok je hladno u prostoru.
|
Ček ne kužim, radijatori trebaju biti zatvoreni kad se odzračuju? Zašto?
Čuju se oni svakako, samo se više čuju ujutro kad su hladni - tada je ventil skroz otvoren.
Valjda bi se trebali manje čuti kad se zagriju i ventil se počme zatvarat ?
|