View Single Post
Staro 15.12.2020., 15:14   #15686
Cadus
Registered User

Datum registracije: Dec 2020
Citiraj:
Autor Redline Pregled postova
Jel još netko ima na Grundingu na vrhu odma prva linija mrtve pixele? Zna to obično tako biti na TVima po rubovima, al tu mi se čini nekak puno slika1 slika2
I na HDMI1 portu mi titraju nekakve zelene linije video dok na HDMI2 i HDMI3 je sve ok.
Iskreno – mislio sam da sam jedini koji je nabasao na „robu s greškom“ kakve sam inače sreće prilikom kupnje bilokakve elektronike.

Da, na mom Grundingu također u prvom redu rezolucije postoje cca 1000 mrtvih pixela. Osim što se vide ovako pojedinačno, na jednom segmentu započinje „stepenica“ mrtvog pixela te slijedi čitav jedan niz uzastopnih mrtvih pixela, jedan za drugim.
VIDEO 1

Osim problema s prvim redom, naizmjenično mi se znaju ugasiti prvih par redova, prvih par te zadnjih par stupaca pixela, tj. rezolucije.
Ovo „naizmjenično“ će najbolje prikazati slike 1 i 2 koje sam okinuo u vremenskom razmaku od 5 sec (TV je tada prikazivao 4k sadržaj – točnije Grundingov UI, odjel aplikacija).
SLIKA 1
SLIKA 2

Nadalje, SLIKA 3 prikazuje gore spomenutu grešku u slučaju kada su se na random ugasili prvih par redova te zadnjih par stupaca prilikom gledanja A1 prijamnika.

Zar nije ovo LG-ijev panel? Čovjek bi naprosto, ako već očekuje, očekivao kvar neke od Grundingovih komponenta budući da nije neka high end marka televizora. Eh, što sada?

Za zadržati sigurno nije budući da je roba s ogromnom greškom i s potencijalnim prestankom rada u bliskoj budućnosti.
Pretpostavljam da SD televizora ovog modela više niti nema za ponuditi u zamjenu te će vjerojatno ponuditi povrat love i cao kako je svaki TV u tom rangu (OLED i 65“) debelo iznad 10k. Da je TV dobar ulov za 5500, budimo realni je - savršen, pod naznakom naravno da sve radi ispravno. Postrani sve, slika me zaista oduševila.

Većina ljudi je i dobila ispravan TV za tu lovu. Zato pitam što sada? Ima li tko kakav dobar savjet, i jel se itko od vas susreo s ovlaštenim servisom za taj i taj model glede zamjene samog panela? Jel bi se bilo bolje jednostavno javiti Grunding ovlašenom servisu pa ići preko njih?

Inače, poslao sam mail prema SD-u još u petak upućujući ih na spomenute probleme i još čekam odgovor.

Citiraj:
Autor RimtuTiTuki Pregled postova
Meni su neki pixeli uz rub zaglavili u zelenoj boji... ima u postavkama neka opcija za resetiranje panela... to je meni riješilo problem, možeš probati...
Hmm, misliš na opciju "Clear Panel Noise". Sinoć sam pročitao tvoj post i pokrenuo ovu opciju koja se izvršila nakon 1:15h u standby-u.
Nažalost nikakvog pomaka.

Ali hvala na savjetu!

Zadnje izmijenjeno od: Cadus. 15.12.2020. u 15:23.
Cadus je offline   Reply With Quote