Prepoznaje li itko ove module utičnica, koji je proizvođač:
Prije deset godina kad sam renovirao kuću provukli smo Cat6 utp kablove, u svom su bužiru. Tada nisam razmišljao o tom kablu kao nekom mrežnom rješenju nego više kao mogućnost za telefon pa su ti muduli sa RJ11. Na samim utičnicama su spojene dvije žice (jedna parica) ali na mjestu gdje svi kablovi završavaju nije ništa spajano.
Nisam ostavljao ormar za to nego je u plafonu (spušteni strop, Knauf) ostavljen revizijski otvor, otprilike na sredini kuće i tu svi mrežni kablovi završavaju. Metar od toga ima i strujna razvodna kutija.
Osim tih kablova, do tog mjesta imam i Cat6 kabel iz podruma te jedan sa tavana (nije stambeni prostor niti može biti). Tu na tavanu mi stoji LTE ruter i Powerline 4220, a WiFi jedinica od powerline je u sredini stambenog prostora i iako signala ima solidno, već na njemu imam pola "originalne" brzine u najboljem slučaju.
Ideja je ostaviti LTE ruter na tavanu, staviti ormarić i LAN switch na mjestu gdje svi lan kablovi završavaju. Imam ukupno 8 utičnica plus ovaj kabel sa tavana. Pretpostavljam da na taj način imao maksimalnu dostupnu brzinu, jel tako? Na nekoliko mjesta u kući bi stavio 5ghz WiFi uređaje.
Lokalni LAN mi nije prioritet ali svejedno pitam bi li na ovaj način i to bilo dostupno? Kakav LAN switch bi mi trebao?
No jednostavna promjena ovih modula na setu utičnica mi je bitna, prepoznaje li itko proizvođača, mogu li se možda drugi moduli staviti u ovaj okvir?