Proc mijenjam cisto zbog upgrejditisa i toga što sam sam prije 20 dan trebao vec imat novi proc a trenutni 3600 kojeg mijenjam je vec trebao raditi u ovom PC-u koji mi stoji ispod stola za kolegu sa posla.
Znate i sami trenutne cijene Ryzen procesora i napajanja opcenito. Sva sreca da sam mu uspio nabavit komponente sa mindfactory-a, PSU sa naše tržnice do ljeta po bagatela cijenama, jedino mu RX 580 8GB nema garanciju.
Donji PC samo ceka da udomi 3600 i da mu ga predam u ruke.
Planirao sam uzet 5600 non X eventualno 5800X, a 5900X po mojim kriterijima je ispao best buy.
Namjena je gaming na 1080p i surfanje sa previše tabova u pozadini, zbog toga je 32 GB rama.
OFC da je 3080 bio samo pokazni primjer da mi je dovoljna B450 kao primjer nepotrebnog FUTURE proofa vezanog za PCIE-3/4.
GTX 1070Ti mi je dovoljna za ono što trenutno igram na 100 + FPS-a sa svojih 180W TDP-a.
Jedino gdje sam primjetio da mi je slabija u BF 1 / 5 te u novim singlplayer PORTOVIMA tipa u RDR2, Horizon Zero Dawn, a tu je onako dovoljno 60 FPS-a.
Ako bi išao na novu grafu mooožda sljedece ljeto/jesen onda bi bi gledao da to bude RTX 3070 sa 220W (ali bi išao na Ti verziju sa više rama) ili max RX 6800 sa 250W TDP i to ako nađem dimenzijama malenu koja bi stala u njega.
Sandwich Case po ljeti bome djelje kao mlaka - tek lagano topla , mala i veoma tiha grijalica uz otvorene bocne stranice kad ga se dotakne ili stavi ruka nekoliko cm iznad njega.