View Single Post
Staro 14.12.2020., 12:11   #964
fishkal
Premium
Moj komp

fishkal's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Citiraj:
Autor Elven Pregled postova
Nisam vam ja bezveze napisao da je Fangio GOAT kad ste raspravljali Schumi ili Hamilton.

Mozda bi ga Senna nadmasio, ali to ma zalost nikad necemo saznati.

Osbno covjek mora postovati te ludjake koji su vozili u formulu u 50-ima, ma i kasnije...

To ti je glava u torbi 24/7, puno veca razina koncentracije potrebna, i skilla.

Ne kazem ja da danasnji vrhunski ne bi i tad bili vrhunski, sigurno bi, kao sto bi i Fangio bio vrhunski danas.

Ali nekako imam veci respekt prema vozacima kojima greska nije "a jebiga, pas mater", nego "hocu li prezivjeti". Dulje su trajale trke i vozit je bilo iznimno fizicki zahtjevno (i danas je, ali ne kao tada).

Plus covjek je dosta kasno poceo voziti F1 i svejedno rasturao, sa 4 razlicita konstruktora.

Ponavljam, siguran sam da bi I Verstappen i Schumacher, i Hamilton, bili vrhunskk tada, ne poricem to, ali jebiga.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Po meni možda i ne.
GOAT je netko tko je veći od sporta u kojem se natječe. Koji je imao širi utjecaj u svijetu sporta pa čak i popularne kulture svog doba od toga koliko je bio popularan sam sport.

Baš Federer je najbolji primjer. Jer iako će ga Nole po brojkama preteći (po mnogima već je), Federer je to zaštitno lice tenisa, Federer ima taj utjecaj koji je veći od tenisa.

U Formuli tu možemo pričati o Fangiu, o Laudi, Senni, Schumacheru i Lewisu.

Senna i Lauda su tu daleko s brojevima ali je njihovo ponašanje kao vozača i nesreće koje su doživjeli su proširili njihov utjecaj i ime izvan sporta u kojem se natječu.

Za Schumachera ne trebamo govoriti - pa kad netko juri negdje ljudi mu kažu - što si ti neki Schumacher. Ne kažu što si to neki Hamilton.

Što ne znači da se to neće dogoditi, Lewis još vozi. Ali meni je iza gore spomenute trojice.
Brojke nisu upitne, Lewis će imati sve najbolje brojke kad prestane voziti