Citiraj:
Autor Ziiky
To se i meni desilo. Al brijem da je zbog 4k. Za a95x 4k je ipak too much. Pogotovo uz Elementum procese u pozadini. Jednostavno nije imao snage.
Preporuka za Beelinkov GT king.
Amlogic S922X, G52 MP6 grafics
4GB DDR4 64GB ROM 2.4G + 5G WiFi
CE radi brutalno. Ovo je tocka na "i" vjerovatno i za 8K sadrzaje
|
A95X mi je radio s CE nasnimljenim na USB i tako godinama, ali na non 4k sadrzaju. Jednostavno cijeli UI zasteka. Sumnjao sam da se mozda USB corruptao ali slicno je bilo i na SD kartici. Jos cu probati nasnimiti CE direktno na CE, ali sumnjam da ce pomoci.
Beelink GT king mi se cini preskup, za tu cijenu bi mozda rade isao na Nvidia Shield ali zadnja verzija je iz 2019 pa mozda uskoro izade neka novija. Zapravo mi Odroid C2 super obavlja posao, jedino sto ne prenosi HDR. Ali serije koje sam do sad gledao preko Kodi streama ionako nisu bile HDR pa mi je malo previse investirati u Beelink samo zbog HDR-a.
Za prvu sam mislio nabaviti Fire stick 4K kad bude na akciji, pa staviti Kodi gore.
Btw u vezi Grundiga, na Novoj TV bi mi se desno pojavio neki crveni krug sa tekstom "Pritisnite za dodatni sadrzaj". Vecinom bi mi TV zastekao kad bi probao pritisnuti crvenu tipku na remoteu. Poslije sam citao da je to HBBTV opcija koju je Nova TV uvela, nesto kao moderni teletekst ali imate opciju TV-a na zahtjev. Uglavnom, sad sam to iskljucio buduci da mi šteka a ne vidim korist. Mozda jos nekom pomogne.