View Single Post
Staro 13.12.2020., 21:10   #955
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Evo na kraju ispala čist fajn sezona. Malo smo čekali duže da počne (4 mjeseca) ali zato nismo imali puno lufta između utrka što je sezonu učinilo još boljom. Također neke staze smo vidili prvi puta i neke smo vidjeli u povratku, a opet smo imali sreće što nismo gledali onaj usrani Singapur ili ono govno od staze u Vijetnamu (subjektivan dojam jer sam je vozio u F1 2020 igri).

Bilo kako bilo, ova sezona je fakat kraj jedne ere i to za puno puno stvari. Ne sjećam se kad je neka sezona bila tako pogođena gdje se toga toliko mjenja. Mislim da bi doživljaj bio potpun da se i promjena pravila dogodila, ali nema veze

Eto što je sve bilo zadnje:
- Vettel: zadnja utrka za Ferrari (Aston Martin 2021)
- Perez: zadnja utrka za Racing Point (...)
- Ricciardo: zadnja utrka za Renault (McLaren 2021)
- Sainz Jr.: zadnja utrka za McLaren (Ferrari 2021)
- Magnussen: zadnja utrka u F1 karijeri (USA)
- Racing point: zadnja utrka pod tim imenom (Aston Martin 2021)
- Renault: zadnja utrka pod tim imenom (Alpine 2021)
- TV prijenos: zadnja utrka na Arenasportu sa Blažićkom (SportKlub 2021)
- Grosjean: nažalost, koliko god ga ne volio, i on je trebao danas okončati karijeru

Ono što je možda zadnje:
- Kvyat: zadnja utrka za Alpha Tauri (Tsunoda 2021)
- Albon: zadnja utrka za Red Bull (Perez 2021)

(slobodno dodate ako sam nešto izostavio)

Sad neki prejek sezone nebi opširno pisao, više-manje smo gledali utrke. Bilo je svega, od dosada do super zanimljivih ali sve u svemu dobra sezona, kao što rekoh ranije zbog gustog rasporeda pa i do nekih novih lica na najvišim stepenicama podija (Gasly i Perez).

Vozači:
Hamilton - srušio sve relevantne rekorde i postao GOAT, čestitke.
Bottas - vozio toplo-hladno cijelu sezonu, vrlo nekonzistentno, ali opet dovoljno za 2. mjesto
Verstappen - iz godine u godinu sve bolji i bolji, izvlačio maksimum iz bolida koji je imao
Perez - izuzetna sezona iza njega, 2 utrke propustio, 2 odustao i svejedno suvereno 4. u WDC (sramota za F1 ako mu RB ne da mjesto)
Ricciardo - obzirom na mašineriju koju ima, također odlična sezona i jako dobar uvod za dolazak u McLaren
Sainz Jr. - osim onog u Rusiji, također odlična sezona i ponovno 6. mjesto u WDC sa 4. ili čak 5. bolidom na stazi
Albon - slabo, gore nego Bottara, po meni vrijeme je za ili povratak u Tauri ili klupu, ubio ga Max
Leclerc - obzirom na krš koji je Ferrari imao, dobra sezona, no još mora puno raditi, 2 glupe greške tijekom sezone
Norris - izuzetno dobra druga sezona, osjetan napredak u odnosu na lani i dosta više hrabrosti ima
Gasly - preporođen i odličan nakon povratka iz RBa u Tauri, bolje prvi u selu nego drugi u gradu
Stroll - osrednja tuga i žalost, po meni ne zaslužuje biti na gridu
Ocon - nekako rezerviran i ziheraš, očigledno godina dana pauze napravila svoje, ubio ga Ricciardo
Vettel - zrel za penziju a ne za novu priliku u novoj momčadi, sezona za zaborav, UBIO ga Leclerc
Kvyat - slaba sezona, također daleko od onog što bi trebao i mogao, po meni isto laku noć iz F1
(Hulkenberg) - obzirom kako su ga dovukli iz penzije, neš je i napravio, kladio bi se da bi napravio više od Strolla u ovom bolidu
Raikkonen - čovjek kupio pola momčadi da se vozi iz gušta, što je i ok jer ga drugo i ne zanima
Giovinazzi - novi Fizikela, još jedan koji će zbog porijekla i debelih veza samo popunjavati grid
Russell - vidjeli smo što može, Mercedes 2022, to je sigurno jasno svima i budući WDC
Grosjean - minimalno godinu dana prekasno završava F1 karijeru
Magnussen - vidi pod Grosjean
Latifi - Stroll no.2

Momčadi:
Mercedes: dominantna mašinerija. Točka.
Red Bull: drugi najbolji bolid, ali osjetno lošiji od Mečke u utrkivanju
McLaren: izuzetan postao Seidla, Keya a bogami i vozača. Bolid realno slabiji od RPa i Renaulta, ali na kraju zasluženo 3. mjesto u WDC
Racing Point: rozi lopovi, realno 3. bolid po snazi na stazi, ali zahvaljujući ocu i sinu panjevima, tu su gdje jesu. Šteta što ih i Renault nije prepišao na kraju. Perez ih je održao na životu, a nakon ovoga samo pad.
Renault: Ocon je podbacio i zbog toga su na 5. mjestu, a mogli su biti i 3.
Ferrari: ne sjećam se ovakvog sudopera iz Maranella i najgori plasman na kraju u više decenija
Alpha Tauri: nije loše, da je Kvyat bio malo nalik na Gaslya, mogao se napasti i Ferrari
Alfa Romeo / Haas: loša šasija sa još gorim motorom daje zbroj od 11 bodova
Williams: jedinica za loš rezultat = 1 Williams

Što se 2021 tiče, nadam se da će se Ferrari popraviti. Također, nadam se da će i McLaren konačno imati šansu za pobjedu od koje je prošlo 8 godina sad neki dan. A ono što najviše želim je da vidimo Pereza u Red Bullu 2021. Iako ne mislim da će biti nekih velikih promjena, očekujem još jedno gaženje od strane Mečke, a ostalima što ubodu tijekom duge sezone.

Povratak Alonsa je isto nešto o čemu će se pričati.

Također, zanima me što i kako će Vettel u Aston Martinu, budući su ga već 2x do koljena potukli juniori zbog kojih i bježi/je torpediran iz momčadi (Ricciardo 2014 u Red Bullu / Leclerc 2019-2020 u Ferrariju). Osobno mislim da bi mu bilo bolje da se posveti obitelji, ali eto, neka ga neću dalje o njemu, sve sam rekao i SVE što sam rekao se dogodilo iako su me apologete nazivali hejterom

Sainzu sve najbolje u Ferrariju, a taj čin meni osobno znači da će Ferrari po prvi puta otkad pratim imati totalno odličnu vozačku postavu bez ijednog ljigavca, beskičemanjaka i govnara kakvi su vozili zadnjih 25+ godina tako da ću ih zdušno podržavati tijekom sezone te uz McLaren navijati i za njih... da mi je netko rekao da ću ovo IKAD izjaviti, rekao bi da je lud

Red Bullu želim da riješe motore što prije a i da uzmu Pereza. Čmarku želim da ode.

Ne znam što bi još dodao, no uglavnom, jedva čekam novu sezonu. Hvala i vama svima na odličnim raspravama ovdje isprike za poneku grublju retoriku kojih je sigurno bilo
Brko je offline