Citiraj:
Autor window09
Ok, oprostite, ali ne razumijem kako netko može reći da je 100gb dosta?
|
Dosta je većini ljudi koji ne mogu imati obični fiksni internet ili ga imaju ali su brzine kriminalne, čitaj cca 4/0,5.
Citiraj:
Autor window09
Kao prvo, moj mobitel ima 4k ekran, ja gledam youtube na njemu i naravno da je na najbolju kvalitetu stavljeno na youtube i ako gledam recimo neki game trailer ili game review koji je u 4k u 10min gledanja moj mobitel s 4G LTE na ekranu od 4k skine cca 800mb prometa (u samo 10min), a to je 8% od onog što ste naveli da je ok.
Znači upalim netflix koji je online i za jedan film 4k potrošim 4-7gb što je opet 4-7% ukupnog prometa od cca 100gb kako ste naveli. Što ako ja želim pogledati 1 film dnevno i barem 30min youtube videa koji su 4k? Pa po tome ja bi dnevno bez surfanja trošio barem 15 gb prometa samo na to.
|
To je tvoj problem, sve to može bez problema radit na 20Mbita koji su ti dostupni preko kabla. I to pazi sad, bez ograničenja prometa.
Citiraj:
Autor window09
Samo mi nije jasno kako mnogi ovdje koji koriste steam mogu skidati igre. Legalno plate igru koja ima 150gb i onda ju ne mogu skinuti 3 dana jer imaju manju brzinu od 25 Mbps ili skinu za 2h kao ja, ali im onda blokiraju vezu jer su kao previše potrošili.
|
Ne razumijem kaj ti točno želiš? Brzinu optike iako je nemaš? I ja bi optiku ali je nemam pa sam se prilagodio tome kaj imam, jest da mi posao zna patit zbog toga (zbog homebox usera), znaš to je ono kaj donosi kruh na stol a ne neki film u 4K ili skidanje igara.
Ti imaš mogućnost 20 Mbita koji tebi nisu dovoljni jer želiš 7-8 GB skinut za par minuta, a zbog tebe i takvih poput tebe oni zbog kojih i služi 4G na mobitelima su zakinuti jer ste zakrčili bazne stanice.
Ako ti nije dovoljna brzina koju možeš imati preko kabla onda se prilagodi da ti nemaš bežičnu optiku jer bi po tome gotovo svi koristili homebox na način na koji ti koristiš a to jednostavno nije moguće.
Krivi su operateri što zbog malo više profita vam daju prst a vi hoćete ruku i sve ispod ruke vam nije dosta i žalite se.
Ja konkretno često imam problema kada želim 4G brzinu koju plaćam i koju na kraju nemam jer, kao što rekoh, zakrčili ste bazne stanice.
Update 4G na mobu u 22:10: 17,5/9,4. 3G: 12,5/4
Hvala vam na tome.