Citiraj:
Autor Nikky
Poanta releja nije samo u struji / kontaktu / vel. potrošača, nego i u tome da se koristi NC kontakt tj. ima spoj bez da je sonoff u "aktivnom stanju".
Šta bi se reklo logička inverzija.
To kolegi za reboot routera odgovara.
Da je za klasično pali - gasi malih potrošača onda ne treba.
|
Sonoff je uvijek u aktivnom stanju, samo zavojnica u releju nije pod naponom.
Poanta releja je baš to, i treba ga prilagoditi potrošaću. E sad kad se koristi NC ili NO je razlika.
Najviše sam ih se nagledao mrtvih u motorima od garažnih vrata, krilnih motora od kapija itd, velikih potrošaća(ima razlike).
Normally
Close i
Normally
Open kontakti
Cijela poanta kod kolege je ta da je dobro da je NC kontakt jer ako crkne relej propuštat će struju i router radi, a ako crkne sonoff neće mu resetirati router. A nelogično je da mu je u aplikaciji Sonoff OFF a router radi

. ( Da je ostavio sve preko sonoffa makar bi znao kad mu crkne sonoff, ovako neće znati

)
Ja sam jedno vrijeme (davno) to koristio, 2 releja na dvije utičnice, jedna stalno aktivna
NC stanje (router obični) kada ping ne prolazi onda gasi 1 relej i pali drugi relej
NO stanje( 3g router), svakih xy minuta vraća nazad i pinga ponovno utičnicu sa običnim routerom.
Sad taj setup koristim za paljenje gašenje svijetla oko TV-a i LED trake u dnevnom boravku (godinama radi bez problema).
Relej zašmelca i "zavari" kad su velike struje puštene preko njega.