Citiraj:
Autor window09
P.S Gospon Buljo, a zašto ispada kao da mislite da ja opterecujem drugima nešto? Pa zar nitko nema pravo skinuti 500gb u jednom mjesecu? Mislim, pa ako imamo doma 4k tv i mnogi nude stream utakmica, filmovi su na netflix u 4k i tu je i hbo koji skida puno pri gledanju, a imamo mnogi i konzole koje imaju igre po 100-200gb. Što ako bi ja sad išao skidati novi call of duty, pa to je 300gb, zar ja to ne smijem? Ne vidim zašto bi to bilo opterecivanje veze, pa nije da samo 1 osoba može spustiti brzinu svima u susjedstvu.
|
Ne mislim da opterećuješ nego znam jer kad meni treba velika brzina kad sam na hotspotu onda imam drek a ne 300njak Mbit/s, a razlog je upravo to što masa ljudi koristi homebox kao fiksni internet pa fair usage pada u vodu.
To što ti koristiš masu stvari jer imaš takve potrebe ok, lijepo neka postoji limit u prometu koji je moguće mjesečno imati i mirna bosna.
Citiraj:
Autor window09
pa nije da samo 1 osoba može spustiti brzinu svima u susjedstvu.
|
1 ne, ali ti iz svoje perspektive jesi jedna osoba, samo što takvih osoba ima još masu, i onda se dogodi to da ljudima kojima stvarno treba velika brzina na mobitelu (hotspotu) ne mogu ju dobit zbog nekolicine ljudi koji očekuju da će im homebox biti zamjena za optiku.
Citiraj:
Autor window09
Imam malo više od 550 gb u zadnjih 30 dana
|
450GB više od onog što bi trebalo biti, svakih dodatnih 100GB bi se trebalo eksponencijalno povećavati što se tiče naplate.
Citiraj:
Autor window09
Zašto sam ja sad kriminalac? Pa što da skinem ovih 20 igara na ps kolekciji na ps5, pa skinuo bi oko 1tb, a kako da to napravim? Da skidam po 300 kbps (3Mbps) ?
|
Ako se ne računaju torenti nisi kriminalac, ali definitivno ne spadaš pod fair usage korisnika.
Citiraj:
Autor window09
Nemam žicu jer je max brzina 20 Mbps što je 2 mbps skidanje i trebam 1h za 7-8gb, što nije prihvatljivo.
|
E tu smo, vidiš meni je za privatne i poslovne potrebe "prihvatljivo" 25/4 brzina neta, pogotovo ovaj fenomenalni upload od 4Mbita a tebi za skidanje igrica 20Mbit/s nije.
S time da meni niti u jednom trenutku nije palo na pamet da bi uzimao homebox zbog brzine a potrebno mi mnogostruko više nego tebi.
I onda kad se dogodi da mi hitno treba velika brzina, palim laptop, spajam se na hotspot i dobijem jedan lijepi u dupe, razlog možeš nagađat
Citiraj:
Autor window09
Tele2 je bio ok, ali me ujebao s 200gb.
|
Apsolutno korektno.
Evo primjera TRENUTNOG stanja:
4G, puni signal, brzina: 20,8/10,7. Kaj je to brzina 4G mreže???
Usporedbe radi tranutna 3G brzina: 12,5/4,09.
I sad bi ja trebao zvati A1 i reć da imam k od brzine a plaćam nekakve meni nedostižne brzine? Tko je sad kriv?