View Single Post
Staro 11.12.2020., 12:04   #2563
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
A jeste ga zakomplicirali

Iskreno, meni je uzasno iritantno na jednom zidu vidjeti toliku količinu utičnica na jednom zidu ("5 + 3 + 5 + 5 i jos par komada mrežnih i koaksijalac od bneta")

Svi tu navodite kako ne zelite gledat produzne po podu, iskreno meni je puno elegantnije rjesenje kvalitetan produzin sa 8 "rupa" kojeg ustekam u zid, ostavim ga malo duzeg i samu letvu stavim u komodu, znači nista ne visi po podu nego i taj jedan kabal od letve je zapravo u zraku. Letva je fino na idealnom mjestu, blizu svih uređaja.

Da ne govorim da nemaju svi uređaji istu duzinu kabla, pa onda duzima kabla definira smjestaj pojedinih uređaja, a da ne govorim ako trebas iza te komode nesto prestekakt, tj odmicat, u mom slučaju imas jedan kabel koje je ostavljen malo duzi i nije problem odmaknuti komodu, dok kod varijante sa 28 utičnica na zidu moras ih minmalno pola istekat.

I treca stavka je cijena, kvalitetna letva kosta 150-200 kn, a posten utikač 25-40 kn. Ove varijunate po 15 kuna iz konzuma/plodina sa akcije četvrtkom ne mogu računati kao iole ozbiljna stvar jer općenito nekvalitetni, gadni i nedobavljivi u nekom buducem razadoblju.
Svatko nek si radi kak hoće. Ak netko voli gledati u produžne, nek gleda. Ja sam si sve posložio da ne moram gledati u produžne, struju imam u zidu na svakom koraku. Produžni ili ne, modularne ili klasične utičnice, sve je to samo stvar estetike.

Dobio sam komentar da modularne imaju i funkcionalnost sa dječjom zaštitom, i onda argumentira da postoje modularne i bez toga. Da, ne bi vjerovali, ali postoje i klasične utičnice sa ugrađenom zaštitom. Dakle, razlika je samo u estetici.

Da sumiram, moja poanta je bila da je prvenstveno jedino bitno imati dobro dimenzionirane strujne krugove kako vam se ne bi niš zapalilo u budućnosti, ovo ostalo kak će izgledat, svatko nek si sam bira.

Netko ne može podnijeti razvodne kutije pa sve kablove provlači direkt do kutije sa osiguračima. To je isto validno rješenje ali za to morate imati i tehničke preduvjete, ne može svaki stan/kuća to podnijeti. Netko kutije ima i po stropovima, kablove po podovima. Sve je stvar detalja i mogućnosti.