View Single Post
Staro 10.12.2020., 23:39   #923
begi
Premium
Moj komp

begi's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Evo neka moja mišljenja, baljezganja vezano za temu vozač i motor u RB u narednom periodu. Neki dan sam pročitao negdje kako RB ima svoja 4 tima u nogometu u svijetu.
Tu je interesantno da oni ne idu kod odabira igrača na sistem bogataša (Abramovič primjer), već traže talente, a ne da kupuju provjereno dobrog igrača. A imaju i rezultata,
vratili su za 7 godina bivši istočno njemački tim iz neke ž lige u prvu ligu s malim ulaganjima. Što se tiče ove sezoneu F1 imali su sreće da nije bilo Ferarija, te su sa 200
i 100 bodova (Max, Albon). na drugom mjestu. Da je npr Perez vozio za RB cijelu sezonu, opet bi teško osvojili više od 450 bodova. Za info Mercedes već sad ima preko 500 bodova. Ali da im je Ferari bio za petama morao bi Albon da leti tokom sezone. S
obzirom na ovakvu filozofiju ne bi me iznenadilo da se ide na opciju da Albon ostaje
u RB, da se čeka 4-5 trka kako će se pokazati Yuki Tsunoda u Tauriju, te onda rotacija
sa Albonom. S druge strane teško je donijeti odluku, kad se ne zna kakvo će stanje biti
nakon prve utrke u 2021, tj je li jaz za Mercedesom ostao isti ili se smanjio (u šta sumnjam), i da li se Ferari vratio u igru. Onda nemaju kud nego imati ozbiljne sakupljače bodova, tj Perez u igri. Ne bi me iznenadilo da pokušaju vrbovati i Rusela, ipak je mlađi, neki dil s Mercedesom. Kako bilo da bilo uskoro će mo znati šta su odlu-
čili. Po meni je vidljivo da se s Albonom nadaju nekom rezultatu, ali od toga po mom mišljenju nema ništa, ako znaš voziti voziš uvjek dobro, a ne da ponekad bljesneš.
Što se tiče motora , što je rekao Drug na tu temu, Red Bul bi bio gdje je sad da koristi
i Renaultov motor. Ali moja lična želja je da nekako rebrenduju Hondu, koja je sazrela
i na zadnji par utrka pokazala da ima snagu (4 honde u kvalifikacijama među 10), a i
pouzdanost se je digla na nivo, nije bilo nekih kazni za zamjenu agregata, pa je po tom pitanju u razini sa Renaultom. Ostaje mi da se nadam , da će zbog smanjenja

budžeta razlika među timovima biti manja naredne sezone, i da gledamo veći broj

različitih pobjednika, kao u F2, u idućoj sezoni. Meklaren ako želi da napreduje u idućoj sezoni moj savjet je da kopira ovogodišnji bolid Mercedesa, pa da gledamo

borbu između pink i orange mercedesa,
begi je offline