Tema: Automobili
View Single Post
Staro 10.12.2020., 21:45   #53156
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor Exomaniac Pregled postova
S obzirom kako se kod nas vozi po autocestama bi trebalo spusiti na 110 maks, bez ikakvih muljaža s tolerancijama i to žestoko kontrolirati. A tek vožnju po naseljenim mjestima... Kod mene ograničenje 40, idu djeca po pločniku, igraju se, škola nije daleko, a budale se voze i preko 60, 70. Preko ležećeg se komotno prolazi 30-35. Sve je to za odma oduzimanje vozačke pri prvom prekršaju, a ne nakon 9 ili koliko bodova. Pa se ti razmišljaj hoće li cajger prijeći crticu od 40 i jesi li u toleranciji ili nisi.

Ako je ograničenje 130 onda se voziš do 130, ako je 40 onda se vozi do 40 i gotovo. Te muljaže i sivu zonu s tolerancijama ne podnosim. Prometna kultura i poštivanje zakona kod nas je nula, ako ne i manje od toga. Ako moraš žuriti i voziti preko ograničenja, jbg, ti si kriv, da si krenuo na vrijeme ne bi morao. Ako se hoćeš utrkivat postoje autodromi za to i piste, a ne ceste.
Za prvu polovicu se apsolutno ne slazem, za drugu apsolutno slazem.

Osobno se na autoputu vozim preko ogranicenja, a u blizini skola i vrtica 30-35.
Uvijek propustam pjesake.

To sto se brzo vozim u kontroliranim uvjetima, ne znaci da sam kreten koji ne razumije da kad imas aute parkirane bocno da ti moze netko izletiti. Oduvijek pamtim iz auto skole sliku lopte na cesti i pitanje sta radis... Kocis jer nakon lopte dolazi dijete koje trci za njom.

Ja sam za uvodjenje zona. 50kmh na autoputu preko ogranicenja je manji prekrsaj nego 20kmh u blizini skole.

A oprosti ali reci da AC treba biti 110... Moram te pitat dal ti vozis auto i jesi ga kad vozio po autocesti? Ako jesi i ako ga vozis 110 po vedrom danu i suhoj cesti mozes imati samo dva razloga
1. Usteda goriva - OK
2. Strah te prometa i autiju - nije OK jer se tog straha moras rjesiti inace ti sa svojim preplasenim reakcijama mozes biti opasnost na cesti.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Elven je offline   Reply With Quote