View Single Post
Staro 10.12.2020., 18:31   #7
the_ghost
lar~
Moj komp

the_ghost's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Glupo pitanje, ali...
Šta bi se dogodilo da si diskove klonirao na kompu? Da li bi to upalilo i da li bi trajalo kraće?

Kad ih vracas u device (ili u linux server npr) kod paljenja je pitanje sto bi se dogodilo jer iskopirao si i raid superblock koji kaze da je raid degradean, tako u najboljem sljucaju imas dva degradeana raid arraya (u slucaju raid 1) a vjerovatnije 1 degradean i 1 koji ne radi ili kernel panic. to je sve pod pretpostavkom da pricamo o linux software raidu (a po proceduri bi rekao da je).

Citiraj:
Autor Black Dragon Pregled postova
Zamjenio stare EFRX (5 godina rade, preventivna izmjena) sa novim EFAX (kod mene je to skladištenje fotografija, sa posla mi puca doma na nas u backup dokumente real time, vlastiti cloud office, cloud storage, video nadzor, ...) dakle u pravilu je više jednom zapišeš pa više čitaš nego pišeš. sukladno: A difference between CMR and SMR drives is speed and rebuild times. In home environment with 1Gbit network, you will unlikely notice a speed difference, and RAID rebuild times will be long anyway, adding few extra hours would not feel making a difference.

I cisti write bi trebao biti sporiji a ne samo rebuild, bilo bi zanimljivo vidjeti brzine koje dobivas (ako imas 1gbit mrezu).

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 11.12.2020. u 00:09. Razlog: spojeni postovi
the_ghost je offline   Reply With Quote