View Single Post
Staro 10.12.2020., 09:17   #3013
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp
 
Disco's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Rijeka
Postovi: 4,467
Citiraj:
Autor Sam Fischer Pregled postova
Dečki moji, jedino sa vama mogu podijelit ovakve dvojbe, a nadam se da sam u pravoj temi.

Jučer sam ubacio RTX 3060TI od gainwarda umjesto 5700XT. I malo sam testirao u RDR2, COD Cold War i Haven benchmark gdje su vidljiva poboljšanja u vidu FPS-a.

Ali ima jedna velika stvar koja me muči - a to je općenito feeling fluidnosti, smoothnessa koji je zapravo vezan uz frame pacing.

I ne mogu se oteti dojmu da je to bilo puno uglađenije, fluidnije na 5700XT.

Ne znam da li je do neke postavke koja mi je promaknula (ali pogirao sam se u control panelu), freesync je naravno uključen. Ne znam da li je do toga da AMD grafe bolje rade sa freesyncom, ne mogu skužit u čemu je stvar.

Dakle, 80 fps na 5700XT daje feeling puno bolje fluidnosti nego 100 fps na 3060TI. Ovo je ipak malo više "stuttery". Možda ja nisam normalan, možda cijepidilačim, ne znam, ali evo, Jay se slaže sa mnom

Pa probao sam iz zajebancije ovog novog Spužva boba koji mi sinčić igra, koji je naravno lockan na 144 hz. Na 5700XT, to je bila poezija, silky smooth, krema.

Na 3060Ti je isto naravno 144hz lock, ali kad onako vrtiš lagano kameru oko lika, ili nekakvi B-roll pokreti, tu i tamo lagano štucne ili se vidi negdje micro-tearing.

Eto, ne znam da li zabrijavam, da li se to može nekako fixati, da li je do freesynca koji bolje radi na AMD-u, ali na 5700XT je uz nešto niži framerate sve fluidnije.

Probat ću još danas ako stignem vratiti 5700XT pa ću snimiti par slow-motion videa da imam scientific proof

Jedna grafa mora ići na bubanj, a nisam još siguran koja će
Mislim da sam na više mjesta vidio da je Freesync bolji na AMD-u.
A iskreno, sada si me malo zabrinuo sa ovim, da nije opet to ne pravih 8gb VRAM nego neko ciganjenje kao sa 970 3,5+0,5.
__________________
Slobodno me dodajte na PSN
Disco je offline   Reply With Quote