Iz istog razloga se teška srca opraštam od svojim Mission M34i floorstandera.
Magnat Quantum Edelstein bookshelfovi ih zamijenjuju.
Prvo što primjetiš kad ih izvadiš iz kutije je jako kvalitetan finiš, kvaliteta izrade i kako fenomenalno izgledaju na polici. Imaju i gumene dampere ispod da ne zveckaju na polici.
Wife Acceptance Faktor je jaaako visok - ženi se jako sviđaju! Onaj komad stakla u sendviću podnice hvata okolno svjetlo pa navečer izgleda kao da svijetli

Totalno cool. Mrežice su na magnet pa se jako lako skidaju i stavljaju. Bez njih izgledaju vrlo fancy.
Spojio sam ih na Onkyo A-9150, pustio muziku i razočaranje: zvuče kao malo bolji PC speakeri. Sat vremena poslije su počeli pjevati. Usviravanjem zvuče sve bolje i bolje. Uključio sam Phase Matching Bass na pojačalu. Gledam te malecne zvučnike i ne kužim kako uspjevaju potegnuti toliko nisko. To nije bas od jedne note koji mulja i/ili tupo lupa stalno isto nego dubok i artikuliran bas kojeg bi se posramili puno veći zvučnici kako ispunjava sobu. Vjerujem da može potegnuti do 34Hz kako tvrde iako je to -10dB. Zvučna slika je široka i precizna, a zvuče jako dobro kad se tiho slušaju što je meni osobno iznimna rijetkost.
On the down side, to su i dalje mali zvučnici. Zvučna slika se brzo gubi odnosno stanji ako se makneš u stranu, ali bas i dalje ostaje jak i artikuliran

Zvuče fenomenalno i detaljno za tako male zvučnike, ali nikad neće imati prostornost i dinamiku zvuka kao M34i floorstanderi kojima je manje kritična pozicija slušanja.