Citiraj:
Autor RainZG
svaki uređaj koji je spojen stalno na struju je router, pa razmisli da li ti zaista treba jos cc2530
|
da da, ali u tom slučaju žarulja mora biti stalno u ON stanju na zidnom prekidaču za svjetlo, ako je obični prekidač? logika je ako se prekine strujni krug za tu žarulju, ona nije više u router modu...
Ili moram kupiti i zigbee prekidač, tipa aqara itd? Ili je možd jednostavnije s nečim drugim napraviti router?
Citiraj:
Autor n30n
Ja u jednom projektu koristim CC2652.
Ovdje ima dobra lista adaptera, i po tome taj CC2538 + CC2592 je stvarno dobar, ali kad sam ja kupovao na to nisam naišao.
Ovaj CC2652 trenutno funkcionira, nisam imao problema sa njim. Kroz sljedećih par dana bi trebao na njega spojiti oko 40-50 uređaja na prostoru od oko 70-ak m2 pa javim kako je to prošlo.
Konkretno kad su mi wifi i zigbee bili na istom kanalu (odnosno pripadajućim kanalima koji se preklapaju) i kad mi je bio upaljen download igre na playstationu, zigbee mreža nije fukncionirala. Kad bi ugasio download sve funkcionira.
Prijedlog je da si skeniraš prostor po kući sa nekom wifi scanner aplikacijom i vidiš koji ti je najpovoljniji kanal te si onda pripadajući zigbee kanal postaviš za zigbee mrežu, a neki drugi koji je dobar (ali odmaknut od zigbee) si staviš kao fiksni na routeru za wifi.
Istina, ali ne mora biti da će npr. Philips Hue znati komunicirati sa Ikea ili xiaomi žaruljom.
Isti brand će funkcionirati na taj način, ali je moguće da različiti brandovi neće
|
da da svakako idu na različite kanale wifi i zigbee, a u pitanju je kuća,da. i imam još cca 4 wifija kad skeniram tako da to ne bi trebao bit problem.
baš na tom linku sam i našao ovaj cc2538+2592, ali me zanima sam proces flashanja itd. jer ako ga mogu postaviti centralno u objektu i ako stvarno ima range koji pise, onda ne bi kupovao jtag i sve ostalo nego gotovo rjesenje sa tindie-a. a ako cu trebati vise komada onda mi se definitivno isplati varijanta sa jtag i svim ostalim