View Single Post
Staro 07.12.2020., 15:22   #387
n30n
Premium
Moj komp

n30n's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor cyclone Pregled postova
Ima li tko neki zigbee gateway/router a da nije cc2531/cc2530, tipa CC2538 + CC2592?

Imam situaciju da ću morati dodati još 1-2 cc2530 routera, a koliko čitam CC2538+CC2592 brutalno dobro pokriva prostor. Kako imam 3 etaže po 75m2 i nekoliko nosivih vertikalnih zidova trebat ću hrpu routera da pokrijem sve, pa gledam opcije prije nego kupim
Ja u jednom projektu koristim CC2652.
Ovdje ima dobra lista adaptera, i po tome taj CC2538 + CC2592 je stvarno dobar, ali kad sam ja kupovao na to nisam naišao.
Ovaj CC2652 trenutno funkcionira, nisam imao problema sa njim. Kroz sljedećih par dana bi trebao na njega spojiti oko 40-50 uređaja na prostoru od oko 70-ak m2 pa javim kako je to prošlo.

BTW dobro si isplaniraj WiFi i Zigbee mrežu. Pretpostavljam da si u kući kad već imaš tri etaže pa će ti neće baš biti problem od wifija od susjeda ali ja sam znao naletiti na probleme.
Konkretno kad su mi wifi i zigbee bili na istom kanalu (odnosno pripadajućim kanalima koji se preklapaju) i kad mi je bio upaljen download igre na playstationu, zigbee mreža nije fukncionirala. Kad bi ugasio download sve funkcionira.
Prijedlog je da si skeniraš prostor po kući sa nekom wifi scanner aplikacijom i vidiš koji ti je najpovoljniji kanal te si onda pripadajući zigbee kanal postaviš za zigbee mrežu, a neki drugi koji je dobar (ali odmaknut od zigbee) si staviš kao fiksni na routeru za wifi.

Citiraj:
Autor RainZG Pregled postova
svaki uređaj koji je spojen stalno na struju je router, pa razmisli da li ti zaista treba jos cc2530
Istina, ali ne mora biti da će npr. Philips Hue znati komunicirati sa Ikea ili xiaomi žaruljom.
Isti brand će funkcionirati na taj način, ali je moguće da različiti brandovi neće
n30n je offline   Reply With Quote