Citiraj:
Autor vex
Nema ništa od toga kad EV gradska kantica košta minimalno kao nabudženi kompakt na normalno gorivo. Kad padne cijena na cijenu benzinskih , 11-12 000 eura tad će krenuti i prodaja. Siguran sam da netko od velikih proizvođača ima matematiku da se to izrealizira, ali neće. zasad. Jbte prije 10god su mali gradski auti išli i po 9000 eura.
|
Da bi spustio cijenu moras planirat velikoserijsku proizvodnju, da bi to postigao moras imat infrastrukturu slozenu kako bi privukao kupca.
Da, istina, auti su ranije kostali po 9k eura, 2001 stari je za 88k kuna kupio novu Kiu Spectru koja i danas vozi, za te pare danas kupis elektricni romobil.
OK, salu na stranu, tada male kantice nisu imale pola opreme sto danas imaju. Mislim FFS, danas mali gradski auto ima navigaciju, grijana sjedala i volan, vojsku pomagala trakcije/stabilnosti. Sto je imao osnovni Focus tada? Centralno i prednje prozore na struju
Citiraj:
Autor calypso
Sad sam se sjetio... Haldex ide na horizontalno postavljene motore (cilindri s lijeva na desno), a Torsen na vertikalno (cilindri idu od naprijed prema iza)...
|
Hoces reci poprecno vs uzduzno postavljen motor