View Single Post
Staro 06.12.2020., 11:54   #15551
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor smirnoff Pregled postova
aj nam ti pojasni kalibriranje TVa na HR način. ja sam razumio da se to radi kako sam ja objasnio.

sječam se da se o tom spominjalo na ovom HD TV portalu, al pošto je taj cijeli web šarlatanski nisam se upuštao u to čitanje
Ok mislim da si sve rekao svojim zadnjim postovima. Na stranu tvoj iskljucivi stav da su svi debili, ali kako to onda biva ignoranti poput tebe nemaju blage veze o cemu pricaju.

To sto se ti hvalis prijateljima i rodbini da znas kalibrirati TV, pa im podesis kontrast i svjetlinu, jer si to naucio 1980. na Sanyo CRT televizoru, ne znaci da i ostatak svijeta to tako zove.

Tak i pricas curama da si profesionalni vozac utrka jer uspijes, povremeno, startati prvi na semaforu?

Citiraj:
Autor smirnoff Pregled postova
izgleda da samo ti nisi shvatio moj post.

da taj "znalac" ulazi u servisni/tajni meni pa mijenja neke RGB/gain parametre još bi razumio naplaćivane usluge 300 kn, al on samo poštela one jedine opcije (svjetlo/bola,kontrat/ ili eventualno boja kože i sl) koje imaš u meniju.

al ko je ovca za TO namjestit nek plaća 300+ kn...pa kad poslije vidi koliko je jednostavno možda počne sam razmišljati.
Znaci samo da shvatis kolike idiotarije pricas.

Evo screenshota tih "tajnih i servisnih" menija.

To sto ti mislis, dapace tvrdis, da se na modernom TV moze podesiti samo svjetlo, kontrast i eventualno boja koze je samo potvrda da nitko nije shvatio tvoj facepalm, jer svi ostali znaju šta znači kalibracija.

Koliko vidim po reakcijama drugih, jedini problem može biti dal sam ja krivo zapamtio cijenu kalibracije koja mi je ponuđena, potražim možda taj stari mail, jer se one kreću puno više.

I čisto još jedna besplatna informacija, profi kalibracija se radi sa hardverom napravljenim za to, ne na oko... woooooooot? noooo waaaay.... yes way!

Zadnje izmijenjeno od: Elven. 06.12.2020. u 12:04.
Elven je offline   Reply With Quote