Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 05.12.2020., 16:01   #10999
donkimizer
Registered User

Datum registracije: Feb 2019
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Citiram te: "Svaki komad hardverskog ili softverskog DSPa sa parametric EQom to može, koliko god usko i široko želiš."
zatim ipak nije svaki komad nego "svaki pro brand ikad...."

SVAKI. Postoje i hi-fi DSPovi. Sa hi-fi cijenom. Koje audiofili ne koriste jer to nije hi-fi.
Postoji DSP i u car audiu.
Computer audio ima...u kompjuteru.

Mislim da sam sad sve pokrio.

Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Malo si se zaletio s pretjeranim banaliziranjem, a onda se ispravljaš na nekorektan način. I BTW tema je HiFi, a ne ProAudio. Moj cijeli subwoofer je novi koštao ne puno više nego tvoj DSP od 205$USD, pa i dalje smatram da sam bolje prošao. I ne znam da neki HT receiveri i/ili pojačala imaju notch filter za subwoofer, a da normalno koštaju...

Svakako si dobro prošao. Imaš najjeftiniji sub koji ima i jedan filter na sebi.
Većina ljudi, pogotovo ako kupuje za hi-fi će potrošit više...vidim ima ih hrpa između 3-6000 kn. A pošto kupuju za hi-fi nikakve filtere neće htjet koristit.
Oni koji ga kupuju za kućno kino, njima ne treba notch gore jer praktički svaki AVR sa mikrofonom za akustiku solidno rješava bas regiju. A koliko me pamćenje služi, samo najjeftiniji model u seriji skoro svakog branda nema room korekciju.
Moj miniDSP neće baš biti iskorišten od strane nekoga tko ima jedan sub. Za njih ima i DSP modula već od 20€ ako je budžet toliko kritičan.
donkimizer je offline   Reply With Quote