Citiraj:
Autor tr@yche
Pitanje za znalce, imam avr Sony 790QS i razmišljam si da 95% vremena ustvari slušam muziku (čisti stereo ili uz sub). Jedino što mi je nužno potrebno su digitalni ulazi zbog tv-a i xiaomi boxa.
Isplati li se prebaciti na novije stereo pojačalo npr onkyo 9130 ili 9150, hoću li dobiti na zvuku toliko da to mogu raspoznati kao netko tko nije zagriženi entuzijast?
Zvučni koje imam su Cambridge Audio SL30.
|
Kod staraca imam stari Yamaha 5.1 receiver i stereo amp iste načelne serije (496 ili tako nešto). Stereo amp je čujno, čujno bolji u stereu, nije uopće konkurencija. Ne može ta količina digitalnog procesuiranja i 5 kanala biti bolja od dva čista kanala, za istu cijenu uređaja.
Imam i sad stereo i surround setup u istoj sobi, ali nisu usporedivi uređaji, druga je klasa cjenovno, a tako i zvučno. Ponekad slušam filmove preko stereo DAC-a u stereo amp (umjesto preko 5.1 receivera). Surround rdi dobro i zvučna pozornica je odlična, no glasovi i sve drugo su puno razgovjetniji i jasniji preko stereo setupa i imerzija bude jednaka. Bude mi žao što sam uložio u surround.