Citiraj:
Autor donkimizer
Hmmm?
To je običan parametric EQ notch filter. Jedina razlika je što je tvoj implementiran hardverski i kontroliraš ga kotačićima. (i koliko vidim ne možeš kontrolirati širinu notcha)
Svaki komad hardverskog ili softverskog DSPa sa parametric EQom to može, koliko god usko i široko želiš.
|
Mislim da si malo podcijenio stvar. Za software se mogu donekle složiti, ali za hardware ne mogu. Navedi dva konkretna primjera hardwarea koji imaju tako uski filter ispod 100Hz.
A što kada izvor zvuka nije PC? Odnosno što ako imaš više različitih izvora zvuka koji nemaju tu mogućnost? Nije li bolje da to imaš na subwooferu pa sve štogod spojiš svira kako treba bez petljanja i ekstra podešavanja?
Citiraj:
Autor tr@yche
Isplati li se prebaciti na novije stereo pojačalo npr onkyo 9130 ili 9150, hoću li dobiti na zvuku toliko da to mogu raspoznati kao netko tko nije zagriženi entuzijast?
Zvučni koje imam su Cambridge Audio SL30.
|
Ovdje vlasnik Onkyo A-9150 modela. To pojačalo zvuči onako kako bi pojačala trebala zvučati. Ako ciljaš na neobojeni neutralan zvuk sa svim detaljima muzike koji nisu ni naglašeni ni potisnuti onda je ovo pojačalo za tebe. To tjera svake zvučnike s takvom lakoćom da ne možeš vjerovati koliko zapravo malo košta naspram onoga što nudi.
Ako slušaš modernu muziku prevelike kompresije zvuka, s ovim pojačalom će se čuti daleko bolje nego s jeftinijim pojačalima i kućnim receiverima. Glasovi pjevača se čuju prirodno, glazbeni instrumenti također. Mnogima se zvuk tog pojačala neće svidjeti jer nije ni "toplo" nije ni "hladno". Nema karakter jer radi točno ono što treba - pojačava zvuk i ne izobličava ga.
DAC mu je jako dobar, ali opet, fali mu "muzikalnosti" jer neće obojati zvuk pa se to neće svima svidjeti.
Osobno mislim da mu A-9130 nije ni blizu pogotovo po dinamici.