Citiraj:
Autor Disco
Po meni isto sa 5700xt na 3060 ili neš slično je bzvz, zanemariv upgrade, jedino ako je uzeo preko neta pa more dobit lovu nazad. E onda vrijedi. 
|
Ne bih se složio s tim jer sam imao rx 5700xt prije nego sam uzeo rtx 3070 i upgrade se itekako osjeti. Sa Radeonkom u 4k nisam mogao dobiti više od 40-ak fpsa, a sa Nvidiom dobijem 60 bez problema na istim postavkama, ne mora uvijek biti sve na ultra, smanji se AA recimo, eventualno sjene i uživam u 4k. Druga stvar, DLSS koji je stvarno čudo koje da samo takav boost fpsa, pa čak i taj famozni Raytraycing je dobra stvar, jednostavno puno ljepše izgleda s tim sve u igrama koje ga podržavaju. A rtx 3060 Ti je slabija tek za 10% od ove moje, tako da se upgrade jako dobro osjeti.E sad cijene su takve kakve su, jednostavno nisu za naše tržiše, šta je ameru pljunuti 600 dolara za grafu svake dvije godine.Zadnjih godina su komponente općenito otišle dosta gore,pa me cijene ne čude niti najmanje, jedino jebu ovi naši s porezima i maržama previše, ali i to mi je shvatljivo jer žele zaraditi kao i svatko drugi. A opet dobiješ za manju cijenu grafu koja je osjetno jača od prošle serije, usporedi samo rtx 3070 za 5000kn i rtx 2080s za preko 6000kn. Činjenica je da su to sve mali pomaci i ubacuju razne DLSS-ove i ray traycinge kako bi privukli kupce, ali to je marketing kao i u svemu.Da za 5000 kn naprave grafu s kojom ćeš biti miran 10 godina gdje bi im bila zarada dugoročna. Po meni je ekipa ovdje nasjela na Nvidia marketing i očekivala brda i doline za kikiriki.