Tema: Automobili
View Single Post
Staro 04.12.2020., 10:19   #52915
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Michelin Crossclimate+ ako ima u toj dimenziji... Zadnjih 5 godina vozim na tim gumama (Audi A6 Allroad), ne pada mi na pamet mijenjat vise ljetne/zimske, dogovarat kojekakve zamjene i zajefrkavat se sa skladistenjem guma... Vozi po snijegu, vozi po kisi, vozi po suhom, vozi po zimi, vozi po ljeti... Pogledaj si reviewe po netu, guma odlicno drzi, jako je tiha na autoputu... Realno, kada padne snijeg, vec sljedece jutro je sve pocisceno, tako da cijelu zimu provezes po mokroj cesti posutoj soli... Ako te bas zadesi da padne snijeg, ide bez problema i kroz to (probo sam svake zime do sada i nikada nisam problema imao)... Prvo sam imao obicne Crossclimate 225/55/17 3 godine, samo sam radio zamjenu prednje zadnje... Onda sam presao na Crossclimate+ 245/45/18 i nakon godinu i pol napravio zamjenu... Uzmi u obzir da je auto 4x4 i ima 2 tone, tako da hoce pojest gume malo brze nego sto bi trebao... A ni na gasu nisam bas lagan...
Dobio sam s autom jedno 4-5 godina stare CC i kod njih sam imao problema u gradu, lošem asfaltu i kiši. ESP se znao paliti, u oštrijim sporim zavojima hoće proklizati (čujem ono struganje), ABS se doduše rijeđe palio.

Prije točno godinu dana uzeo nove CC+ i prošla zima je bila milina. Ništa od gornjih problema, peri deri. Ljeto isto tip top. ESP se još nije aktivirao, a ABS samo kad to i očekujem. Ove zime su isto dobre po kiši, imao sam i par situacija i sve je prošlo ok.

Ali neki dan na mokrome sam se šokirao, vjerojatno je u pitanju asfalt i/ili masnoće, ne znam... Par dana sam imao iste probleme kao prije sa starim gumama. Čak i kod startanja na poznatim uzbrdicama bi morao pripaziti da ne provrtim. Struganje u zavojima, kod naglijeg ubrzavanja na ravnom i na nekim dionicama osjetim kao da se prednji kraj odvoji od ceste iako se ESP ne pali. Nadam se da je u pitanju bila kombinacija masnog asfalta (iako kiša se napadala zadnjih mjeseci). Definitivno pratim dalje. Gume imaju 15t km, 225/45/17 XL, izgledaju ko bebina guza.