Tema: Automobili
View Single Post
Staro 04.12.2020., 10:00   #52914
Elven
Premium
Moj komp

Elven's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor Exomaniac Pregled postova
Sa tim se možemo nosit. Ali sa rastom CO2 i temperatura, pa posljedičnim otapanjem leda, permafrosta i glečera gotovo nemoguće jer smanjenjem zaleđenih površina se povećava količina energije koja ostane na zemlji, pa to uzrokuje još topljenja i dođeš do ciklusa koji je nemoguce zaustaviti i usporiti. Mi smo živina na vrhu prehrambenog lanca u kojem smo evoluirali, pitanje je gdje spadamo sad kad se taj lanac svakodnevno urušava.
I sudeći po ovakvim natpisima mi smo živina koja sebi daje preveliku važnost.

Zemlja je prolazila kroz razne cikluse u svojoj povijesti, i proći će ih još mnogo. Koliko ćemo ih mi kao vrsta vidjeti, to je upitno.

Jesmo li si sami krivi za to? Vjerojatno ne, kao što si ni dinosauri nisu krivi što su izumrli.
I mnogi drugi prije njih.

Da smo ubrzali proces, sigurno jesmo, da smo pouništavali ogroman dio neprocjenjive flore i faune, apsolutno jesmo.

Čovjek je štetočina i nametnik na ovome planetu. I čim planet Zemlja nađe najefikasniji način da nas se rješi, to će i napraviti.

Veselim li se ja, osobno, svijetu u kojem će većina automobila biti EV?
Apsolutno!
Čišći zrak, zdravija pluća (covid-19 nam je pokazao koliko su pluća bitna, za one koji nisu znali), manje zvučnog zagađenja (iako će i EV auti morati proizvoditi neki zvuk, što je logično, iz sigurnosnih razloga)...

Glupo bi bilo poricati benefite za mikrolokacije, i ne veseliti se vremenima kada će većina biti EV automobili.

I vjerojatno će pasti i overall CO2 consumption, bez obzira na nečiste izvore El. energije.

Usporiti će se klimatske promjene i produžiti ćemo život svojoj rasi za X desetljeca, možda i par stoljeća.

Ali naša vrsta neće živjeti vječno. Postojimo manje od četvrtine promila u odnosu na postojanje ostatka života na našem planetu.

I iako smo najveći štetočine na ovom planetu, ne trebamo si davati previše za pravo da smo važni, samo zato jer smo, trenutno, moćni.
Elven je offline   Reply With Quote