View Single Post
Staro 03.12.2020., 19:51   #507
jed2i
Premium
Moj komp
 
jed2i's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2004
Lokacija: Zagreb
Postovi: 1,771
Citiraj:
Autor WraGG Pregled postova
Philipsovo originalno sredstvo za ciscenje aparata za kavu sadrzi limunsku i mlijecnu kiselinu. Takodjer i svako sredstvo koje sam koristio za ciscenje aparata u zadnjih 4 godine i evo ga jos svaki dan bez problema napravi barem 5 kava.
Cak stovise, evo sad sam malo googlao i ne nalazim sredstvo za ciscenje kafe aparata bez limunske kiseline. Sto ti preporucujes?
Napišem cijeli odgovor i hoću poslat na forum i error...divno

Delonghi ima sredstvo koje je 100% lactic acid, Buljo je već napisao.

Uglavnom, ja sam ovu naučio jer sam čistio limunskom i octom svoj dolce gusto. Aparat je propišao na sve strane, kad sam ga otvorio, imao sam što i vidjeti.
Sredstvo koje ja koristim za svoj Philips je CA6700
Ima određeni postotak limunske koja je razblažena, ima i mliječne kiseline i ono najbitnije corrosion inhibitor. To je zaštita od korozije, tj on usporava koroziju i s obzirom da je limunska razblažena onda se korozija praktički ni ne događa u aparatu.
Nedavno sam tražio po webu iskustva korisnika za jedan aparat kojeg bi si kupio i našao post di ga je frajer razvalio upravo s limunskom kiselinom, na kraju bi ga popravak tog aparata koštao ko takav novi.
Zato pamet u glavu i ne koristiti pizdarije za čišćenje, ako želite da uređaji budu ok.

I zaboravio sam...kad aluminij korodira, ne znam koliko je više pametno iz takvog aparata piti, posebno kad vruća voda prolazi.
jed2i je offline   Reply With Quote