View Single Post
Staro 03.12.2020., 13:25   #439
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
do sada sam wdidle3 koristio na green diskovima, da bi ugasio intellipark u potpunosti. ti green diskovi i dalje rade bez ikakvih abnormalnih brojki u smartu.

ova 2 wd-a su na jednakom power settingu kao i ostala 4 diska, pa tako seagatei imaju oko 3000 paljenja-gašenja u tih godinu i koliko već dana.
vezano za load/unload, ovaj koji ima 100 000 start stopa, ima oko 143 000 parkiranja glava.
ova drugi, baš gledam, 33800 start-stop count, a load-unload je na 33600 (znači manje nego start-stop).

kad budem u prilici, bootat ću wdidle pa vidit šta mi kaže.

ustvari gledam sad sve diskove - seagate (jedan samo) ima 222 000 load-unload count, uz oko 3000 start-stop.
očito svaki vendor ima neku svoju eko-green-politiku, jer drugi seagate ima oko 8 000 parkiranja.
uglavnom, podaci na svim tim diskovima se koliko-toliko redovito bekapiraju, nas mi je pretežno za p2p skidanja, home-cloud, plex i file hosting , jedino šta nije bekapirano su downloadsi koje ručno prekopiram nakon nekog vremena ako je nešto vrijedno čuvanja, i fajlovi sa ostalih mašina koje se kopiraju sa ostalih mašina na taj server, pa je na samom serveru ionako kopija.
jp_rv je offline   Reply With Quote