Pa električar ce mi doc montirat Shelly je pa cemo vidit i raspored.
Trofazne uticnice sigurno nisu na istoj fazi, jer kad je TA pec dosla bila je monofazna i u kombinaciji sa podnim je stalno iskakalo.
Onda smo zvali mestra o' termo peci, da je prebaci na trofazno i uključili u trofaznu uticnicu i od onda se situacija dramatično poboljsala. Isto tako indukcija mi je na 2 faze sigurno jer sam testirao i radi bez problema sa sve 4 ploce, kad se drugo ne miješa ofc.
A kako je ostatak raspoređen neman blage veze, s obzirom da je iskočilo kad je gore napisano bilo uključeno, pretpostavio bih da je sve navedeno na istoj fazi.
Ali sve u svemu Shelly 3EM ce pomoć da detektiram zasicenje po fazi pa je odmah lakse bit pametniji.
Usput našao sam karakteristike limitatora. Kaze da bi po K karakteristici sto su limitatori, do 10x nazivne struje trebao iskociti u jednom trenutku u rasponu od 10 do 100 sekundi.
Cisto ko napomena imam staru struju koja je izvrsno napravljena i nikad nikakvih problema. To je napravio električar. I imam struju u renoviranom stanu koju je napravio "električar" koji to nije. On je 33 uticnice spojio jednim 2.5mm2 kabelom na 20A osigurac, Indukciju i pecnicu na isti vod. Sretnom igrom slučaja ima jos jedan vod od za perilicu posudja na koju je drugi električar spojio pola indukcije, pola je sa pećnicom pa ta polovica ne moze radit kad radi pecnica, fun days. Ali taj dio sad nekako funkcionira, i iako. je ovaj "elektricar" rekao da ce snosit sve troškove kopanja i popravka nisam bio spreman na novo kopanje.