View Single Post
Staro 02.12.2020., 23:08   #2516
OuttaControl
Premium
Moj komp

OuttaControl's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor adaksinjo Pregled postova
očito mu je lakše dokupiti struju, nego potrošače zamijeniti novijima mene zanima koliko ti je mjesečna rata struje, ispod 1500kn ne može biti. glavno pitanje je u čemu je zapravo problem, stalno ti izbacuje limitator? sve što si ti nabrojio su vršne snage, odnosno maksimalna moguća potrošnja u jedinici vremena, a većina tih uređaja koje imaš rijetko kad vuče toliko koliko je navedeno.

kod mene u kući je limitator 25A (5.75kw), nikad nije izbacio, a imao sam raznih prijedloga i savjeta kod gradnje da bi bilo dobro da idem na trofaznu struju jer "je bolje da je indukcija tako spojena"

nemam električni bojler ni klimu, redovito istovremeno rade indukcija, pećnica, perilica suđa i perilica veša uz sve ostale male potrošače koje nema smisla ni nabrajati jer ne troše ništa (led rasvjeta, televizor, računala).
dosla mi je razlika sad 4000 kn ocekivana litnja rata 800 zimska 1000 pa cemo vidit za oba stana

U mene je sve novo uglavnom A A+ zato i je bojler od 80l 1500w, u matere je zasad stara kuhinja i bojler i ves masina, kuhinja ce ic nova bojler nece. TA pec ostaje dok god je mater ziva. Voli to i gotovo. Prije se grijala na drva sad oce ta pec.

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
U jednoj temi je bilo govora o limitatorima,
neki su ok a neki teški šrot (ono nije zadovoljio na testu kao automatski osigurač pa ga prodalo kao limitator).
Često znaju "oslabiti" tj. izgubiti karakteristiku pa počnu isključivati na manjoj struji / opterećenju.
Dada moguce i da je oslabio. To je onaj stariji od mene kojeg sam ti poslao. Fascinantno mi je da mi uvik od 3x25A osigurača iskoci prvi, ali uvik samo on.
http://unionshopper.com.au/BBC-STOTZ...halter-471259/

Citiraj:
Autor tiki66 Pregled postova
TA peć - napraviti timer da se pali u 9 navečer i gasi u 7 ujutro. Također mi se ne sviđa zrak od klime, ali sam kupio ovlaživač zraka i sad je zrak u stanu normalan i sa klimom. Možda da tako pokušaš nagovoriti mamu

Bojleri - isto ih paliti po noći po jeftinijoj tarifi pa valjda mogu držati vodu toplom do navečer? Ako ne mogu, pojačaj termostat

Mašine za robu i suđe su 2kw ali vršno, što znači da tu snagu koriste samo dok griju vodu. Mašine za suđe možeš isto paliti navečer, a za veš po potrebi.

Klime daju 2kw toplinske energije, ali električne uzimaju puno manje. Dok ne dosegne maksimalnu temperaturu radi na 100% i tad možda troši kojih 1kw max., a kad održava toplinu 100-200-300w, ovisno o modelu i kvaliteti klime.

Rasvjetu možeš promijeniti u LED ako već nisi...

I kupi robot usisavač tako da nitko ne pali mrcinu od usisavača

Ne znam, po meni mora se baš jako puno stvari poklopiti da ti izbacuju limitatori. Možda ti je loše "posložena" trofazna struja pa ti je većina opterečenja na jednoj fazi? Ili su što kažu limitatori dotrajali?
Imam robota i stapni al opet nekad triba prava mrcina. Klime su 2x 3.5kw jedna daikin jedna gree. Zato sam napisa 2kw obe. Sa gree se ne grije. TA pec grije umisto nje.
Moguće da je lose posloženo. Kao sto sam rekao iskace uvik prvi, i kad iskoci on kompletna struja je nestane u cilom stanu.
Za paljenje/timere ce mi definitivno pomoc ovi shelly switchevi.

Neki dan mi se isključio a ovo je bilo upaljeno:
podno dnevni 1500w
podno wc 500w
bojler 1500w
bojler 2000w
masina za robu 2300w
fen 2000w
I niski potrosaci, tv komp i ostalo
I to je to nista vise...
OuttaControl je offline   Reply With Quote