Citiraj:
Autor OuttaControl
Jedan Stan podjeljen u 2 stana, grijanje na struju kuvanje na struju bojleri na struju.
Znači:
TA peć 3.5 kw na 3 faze
Indukcija 7.2 kw na 2 faze
Pećnica 3kw na 1 fazi
Pećnica 3kw na 3 faze
Podno 2kw
Bojler 1.5kw
Bojler 2kw
Mašina za robu 2.3kw
Mašina za robu ~2kw
Mašina za suđe~2kw
Mašina za suđe~2kw
Klima x2 obe ~2kw
3x televizija,3x monitor, kompovi rasvjeta 1-2kw
grijalica za moj "ured" 1-2kw
I onda neko upali fen il usisavač, il oboje.....
|
TA peć - napraviti timer da se pali u 9 navečer i gasi u 7 ujutro. Također mi se ne sviđa zrak od klime, ali sam kupio ovlaživač zraka i sad je zrak u stanu normalan i sa klimom. Možda da tako pokušaš nagovoriti mamu
Bojleri - isto ih paliti po noći po jeftinijoj tarifi pa valjda mogu držati vodu toplom do navečer? Ako ne mogu, pojačaj termostat
Mašine za robu i suđe su 2kw ali vršno, što znači da tu snagu koriste samo dok griju vodu. Mašine za suđe možeš isto paliti navečer, a za veš po potrebi.
Klime daju 2kw toplinske energije, ali električne uzimaju puno manje. Dok ne dosegne maksimalnu temperaturu radi na 100% i tad možda troši kojih 1kw max., a kad održava toplinu 100-200-300w, ovisno o modelu i kvaliteti klime.
Rasvjetu možeš promijeniti u LED ako već nisi...
I kupi robot usisavač tako da nitko ne pali mrcinu od usisavača
Ne znam, po meni mora se baš jako puno stvari poklopiti da ti izbacuju limitatori. Možda ti je loše "posložena" trofazna struja pa ti je većina opterečenja na jednoj fazi? Ili su što kažu limitatori dotrajali?