View Single Post
Staro 02.12.2020., 13:54   #2813
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor IGoR_2803 Pregled postova
Drito to. Zato sam i uzeo rtx 3070 (za koju se nadam da će actually stići). I to je preplaćeno, ali predmnijevam da je ovo novo-normalno što se tiče tržišta hardvera, ako ništ drugo - for the time being.
Takvo slično "normalno" je bilo i 2017 kad je ekipa kupovala GTX 1070 po 5+, a 1070 po 5.5+ kkn.

To NIJE normalno. Ali tko želi/može/voli - nek izvoli dapače...

Citiraj:
Autor Lungz Pregled postova
Hm da, vjerojatno si u pravu i totalno ima smisla.

Razmisljao sam da otkazem narudzbu jer se osjecam ko debil platit 8k pa cekat da cijene padnu, ali i ja mislim da se to nece dogoditi.

Cudna vremena... Ne tako davno mi je i 3k kn bilo puno za grafu ovog ranga. 🙄
Zadnji sam ovdje koji bi nekom pametovao oko toga. Kad sam nabacio kritiku za Ampere tamo negdje dok smo još kratke rukave nosili (dostupnost, cijena, problemi u počecima) jedan općepoznati "omiljeni" forumski pametnjaković me prozvao da sam butthurtan jer mi je preskupa ali da ću je kupiti na kraju.

Sve što sam rekao u rujnu izgleda da i dalje stoji. Eto nas 3 mjeseca od toga, a 700USD MSRP grafička se u EU prodaje po 1000+ EURa dok u HR neki modeli idu i na 10000+ kn. I, pogađaš, sve se prodaju bez greške, bez da se trepne.

E sad, tko je spreman to platiti, neka plati. Meni - ne hvala, čak ni sa popustima koje imam + što i dalje smatram da je Ampere poluproizvod tj nije ispao ono što je trebao biti, ali to je moje mišljenje vezano za istog.

Zadnje izmijenjeno od: Brko. 02.12.2020. u 14:08.
Brko je offline   Reply With Quote