Autor Mommistake
Evo, mogu ti reći iz osobnog iskustva, davno prije sam radio nešto za njih, imam dosta "veze" iz nutra, dosta poznanstava itd.
Prije 15-20 godina pošta je bila "dream job". Ekipa je bila dobra, ljudi su radili, nisu propitkivali sistem, nisu se pitali zašto, radili, družili se, išli i na posao i s posla s voljom.
Zadnjih 5-6 godina sve je postalo popraćeno informatičkom revolucijom i organizacijom (čitaj: mladi idioti za kompom misle da znaju više od čovjeka koji to radi 25 godina i ljudi ga obožavaju).
S povećanjem obujma posla, s reorganizacijom sve je više nezadovoljnih ljudi, van i unutar pošte, ljudi odlaze i dolaze, a ovi što dolaze su koplje ili dva lošiji radnici od ovih što ostaju/odlaze.
Zašto?
Jer nisu ljudi koji to žele raditi, nego "jer trebam posao" ili "nema posla pa bude i to dobro".
I kvaliteta unutar same pošte pada zbog niza čimbenika i na kraju pada i kvaliteta usluge.
Kada to sve zbrojiš, loša organizacija, loši radnici i rezultat je ovo rasulo.
Ne kažem da je pošta nekad bila savršena, ali da je bila puno bolja, je istina.
A gdje ti nestane pošiljka. Jednostavno se ne dostavi, baci se itd.
Imam dosta internih informacija oko toga, mogu ti samo reći da je sve više poštara koji dilaze s rajona praznih torbi (jer su navodno sve uručili), a eto nekim ljudima koji to rade 30 godina se to još nije ni jednom u životu desilo.
|