View Single Post
Staro 25.01.2006., 21:49   #22
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
@BrunoZG

Imao sam LiteOn 165H, brz, ima isto patchani firmware (sam biraš kombinaciju na koliko ćeš ga patchati i nikad ne uzmem najbržu), ali brate, mislim da je rođak Jumbo Jetu. Zuji ko nenormalan. Dam ga burazu (trebao mu DVD) i uzmem 167T, ista stvar s brzinom i patchanjem, a ni ne zuji. Ali, zato zviždi (neki grozan visokofrekventni zvuk, čisto ne znam jel' mi gore zujanje ili to).
Uzmem na kraju AOpen-a. Nema fore s patchanjem, ali je na defaultu dosta brz (16x za DVD-ROM, 12x za R/RW, 10x za DVD Video, ako se ne varam) i puno tiši. Kad treba nešto brzo ripati, upalim Nero Drive Speed i naredim brzinu 14x ili 16x i tada piči brže (i tiše) od LiteOn-a. Čak može sripati jednoslojni disk brže nego ga LG 4163B može snimiti.

@Visage
Buffer od 8MB je jedan od razloga zašto sam se teško rastao od svog 40x TEAC CD snimača. Iako danas to nije tako bitno s obzirom na razne buffer underrun protection tehnologije, mislim da bi svi snimači trebali 8-16 MB buffer. A garancija...naša posla. U SAD-u ti recimo možeš potpuno normalno koristiti zamjenske tinte za pisače i garancija ti vrijedi i dalje, a kod nas ne. Stvar zakonskih odredbi. Zašto bi ti on dao 2 godine garancije ako ga zakon ne sili da poštuje tvorničku dužinu garancije!?

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote